fbpx

Рівнянин Михайло Романчук у Токіо-2020 вийшов у фінал з олімпійським рекордом

Діліться інформацією з друзями:

У Токіо тривають ХХХІІ літні Олімпійські ігри, в яких беруть участь два рівнянина – стрілець Олег Омельчук та плавець Михайло Романчук. 

Рівнянин Михайло Романчук на дистанції 800 метрів стартував у 4 запливі разом з ще одним українцем Сергієм Фроловим.

І хоча старт Романчука був не дуже вдалим – першу 50 метрівку він проплив шостим, після 100 метрівки – п’ятим, і лише після дистанції в 450 метрів вийшов на першу позицію і вже не пропустив своїх суперників у перед. На фініші у своєму запливі він був першим з результатом  – 7:41,28. Встановивши олімпійський рекорд.

Найкращий особистий результат Романчука на дистанції 800 метрів був – 7: 42,49. Тож Михайло покращив свій рекорд на 0,74 сек. 

Фінал на 800-метрівці розпочнеться 29 липня о 4.30 за київським часом. Сергій Фролов показав результат 7.47,67 і вийшов у фінал з 7-го місця.

Нагадаємо, що Олег Омельчук після невдалого виступу у стрільбі з пневматичного пістолета “реабілітувався” у змішаному командному змаганні (так званому міксті). Рівнянин  разом  з чернігівчанкою Оленою Костевич у «малому» фіналі (за бронзу) – впевнено перемогли команду Сербії – 16:12 і стали бронзовими призерами.