fbpx

Олімпійський урок провели в «Колегіумі» Рівного

Діліться інформацією з друзями:

У рамках проведення Європейського тижня спорту відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області організувало проведення олімпійського уроку для школярів Рівненського ліцею «Колегіум». Цього разу він відбувся під гаслом #BeActive.За доброю традицією, що склалася впродовж багатьох років, на свято спорту в «Колегіумі» завітав голова відділення НОК України в Рівненській області, директор обласного комунального закладу «Спорт для всіх» Микола Петренчук. Звертаючись до школярів, він наголосив на важливості популяризації фізичної активності та здорового способу життя, які залишаються одними з головних пріоритетів Євросоюзу та України у сфері спорту.
Продовжилося свято виступом двох учениць ліцею «Колегіум» – Вікторії Малярчук та Софії Левдер, котрі (попри свій юний вік) уже стали учасницями і переможницями багатьох змагань в Україні та за кордоном.

Зокрема Софія Левдер вже чотири роки займається художньою гімнастикою в спортивному клубі «Золота осінь». Беручи участь у змаганнях, вона об’їздила майже всю Україну. Багатогодинні тренування шість днів на тиждень по 3-4 години не відбивають бажання займатися улюбленою справою, а мотивують показувати високі результати. Вона чемпіонка Рівненської області 2021 року. А на міжнародному турнірі FINEZJA CUP 2022 в Польщі посіла перше місце.

Вікторія Малярчук почала займатися художньою гімнастикою з трирічного віку. Ось уже більше як рік відвідує естрадно-циркову студію «Ерідан», де їй дуже подобається. Еквілібристика, повітряна гімнастика, акробатика і жонглювання – це перелік тих вправ, якими необхідно оволодіти для успішного виступу на манежі. У свої сім років дівчинка уже виступала в Грузії та Болгарії.
Справжньою несподіванкою для школярів став майстер-клас із жонглювання від тренерів естрадно-циркової студії «Ерідан» Христини Побережної і Тараса Шевчука. Прості й на перший погляд нескладні рухи виявилось не зовсім легко повторити учасникам. Як підсумував Тарас, будь-який вид спорту потребує великої праці та наполегливості, розвиває вміння долати перешкоди та працювати над емоціями. Тож всім учасникам побажав побороти свої страхи і сумніви, щоб досягнути поставлених цілей.

Вчитель фізичного виховання Рівненського ліцею «Колегіум» Олег Левенець зазначив, що бути активними і рухливими – це природний стан дітей молодшого шкільного віку. А посприяти їм бути здоровими та сильними – це завдання вчителя фізичної культури. Тож рухаємось маленькими кроками до великих перемог!

На завершення зустрічі діти отримали сертифікатами та цінні подарунки від Національного олімпійського комітету України.
Олег УСТЯНСЬКИЙ