fbpx

Вишневий соус

Діліться інформацією з друзями:

Вишневий соус до м’яса, який готується просто, а смакує неперевершено.

Літо – вишнева пора. З цієї ягоди можна приготувати безліч десертів і не тільки. Пропоную не солодку страву, а соус.

Продукти:

  • вишня -200 грам
  • сіль-1 чайна ложка
  • цукор-1 столова ложка
  • мускатний горіх мелений -5 грамм
  • часник – 3-4 зубочка
  • перець гострий
  • перець духмяний
  • кориця
  • базилік сушений
  • гвоздика- 3шт.

Відразу попереджую, що треба брати подвоєну, а то й потроєну норму. Щоб не витрачати час на повторне приготування.

Вишню миємо, ставимо на вогонь і проварюємо не більше 10 хвилин. Якщо кісточки попередньо видалили, то тепер вишню треба перебити блендером до однорідної маси. Якщо варили із кісточками, то спочатку перетріть на сито, а потім перебивайте блендером. У приварених ягід кісточки дуже легко відстануть.

В цю масу додаємо всі спеції, крім кориці. Часник давимо на часникодавку і також додаємо. Знову ставимо на маленький вогонь і варимо хвилин 15-20. В сому кінці додаємо корицю. Все.

Соус готовий. Розливаємо по баночках гарячим і чекаємо коли охолоне.

Я зберігаю цей соус у холодильнику. Хоча не раз чула, що і при кімнатній температурі він чудово себе почуває.

Цей соус має кисло-гострий смак і п’янкий аромат вишні. Яскравий колір дуже пасує до м’ясних страв і додає пікантності смаку.

Смачного!

Читайте також: З вишні рівняни готують і солодки і солоні страви