Вишневий соус

Підпишіться на 7dniv.rv.ua у Google News! Тільки актуальні новини!

Літо -вишнева пора. З цієї ягоди можна приготувати безліч десертів і не тільки. Пропоную вишневий соус до м’яса, який готується просто, а смакує неперевершено.

Продукти:

вишня -200 грам

сіль-1 чайна ложка

цукор-1 столова ложка

мускатний горіх мелений -5 грамм

часник – 3-4 зубочка

перець гострий

перець духмяний

   Приєднуйтеся до спільноти 7dniv.rv.ua 
   і новини самі знайдуть вас

кориця

   Приєднуйтеся до спільноти 7dniv.rv.ua 
   і новини самі знайдуть вас

базилік сушений

гвоздика- 3шт.

Відразу попереджую, що треба брати подвоєну, а то й потроєну норму. Щоб не витрачати час на повторне приготування.

Вишню миємо, ставимо на вогонь і проварюємо не більше 10 хвилин. Якщо кісточки попередньо видалили, то тепер вишню треба перебити блендером до однорідної маси. Якщо варили із кісточками, то спочатку перетріть на сито, а потім перебивайте блендером. У приварених ягід кісточки дуже легко відстануть.

В цю масу додаємо всі спеції, крім кориці. Часник давимо на часникодавку і також додаємо. Знову ставимо на маленький вогнь і варимо хвилин 15-20. В сому кінці додаємо корицю. Все.

 

 

Соус готовий. Розливаємо по баночках гарячим і чекаємо коли охолоне.

Я зберігаю цей соус у холодильнику. Хоча не раз чула, що і при кімнатній температурі він чудово себе почуває.

 

 

Цей соус має кисло-гострий смак і п’янкий аромат вишні. Яскравий колір дуже пасує до м’ясних страв і додає пікантності смаку.

Смачного!

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

Діліться корисною інформацією з друзями: