fbpx
випадок з немовлям

В Рівненській обласній дитячій лікарні прокоментували випадок із смертю немовляти

Діліться інформацією з друзями:

У Рівненській обласній дитячій лікарні Суспільному прокоментували ситуацію з немовлям, яке померло після операції. 

“Двомісячна дитина поступила зі складною вродженою вадою нервової системи. Їй було проведено оперативне втручання за ургентними показами. На жаль, наступної доби дитина померла. Висловлюємо співчуття родині. Просимо всіх інших утриматись від коментарів до офіційних висновків експертизи щодо остаточних причин смерті пацієнтки”, — такий офіційний коментар надали у Рівненській обласній дитячій лікарні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про смерть двомісячної дитини в лікарні. Сьогодні дитинку поховали. 

14 грудня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від медиків обласної дитячої лікарні про смерть двомісячної дівчинки, яка мала вроджену ваду розвитку та померла після операції, повідомили з поліції. 

За результатами проведеної першочергової перевірки та зібраної інформації поліцейські з’ясували, що мама з донькою поступили в лікарню 12 грудня.

Немовляті провели планове оперативне втручання, після якого дитина померла.

Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть двомісячної дитини настала внаслідок опікового шоку, термічного опіку 45% тіла І-ІІІ ступеня, отриманого внаслідок контакту із обігрівальним приладом у медзакладі.

Слідчі Рівненського РУП встановлюють усі обставини смерті немовляти в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).