fbpx

Оновлення на фронті: росія зосереджена на Бахмуті, Авдіївці Лимані та Мар’їнці

Діліться інформацією з друзями:

Цієї доби російська федерація вчергове завдала масованого ракетно-авіаціцного удару по  Україні. Детальна інформація буде оприлюднена згодом.

Повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 39 ракетних та 39 авіаційних ударів, а також здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за минулу добу відбулось 29 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. Найгарячіші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. 

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. 

На Авдіївському напрямку противник провів наступальні дії у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське, успіху не мав. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також атаку у напрямку Новомихайлівки. 

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

У зв’язку з великими санітарними втратами, російські окупанти все більше  використовують цивільні медичні заклади населених пунктів у власних цілях. Зокрема, у тимчасово окупованому Луганську, Залізнична лікарня використовується загарбниками як військовий шпиталь, де лікують поранених військовослужбовців російської федерації та найманців з ПВК «вагнер».

Читайте також: Пошкоджений в Україні ЗРК Patriot вже полагодили, — Пентагон