fbpx
Доставка газу

Доставка газу: чи потрібно платити за послугу

Діліться інформацією з друзями:

Експерт пояснив чи правомірна ця послуга та що буде, якщо споживач не буде платити.

Оплата за спожитий газ не викликає ніяких запитань, а от як потрібно та чи потрібно взагалі платити за доставку газу незрозуміло.

Як пише Знай.UA, дуже часто українців цікавлять питання тарифів на доставку газу та формулою, за якою розраховують цю суму. У Газправда відповіли на це питання.

За словами видання, чимало українців сумніваються щодо правомірності оплати цієї послуги. Головною причиною цього є те, що деякі громадяни прокладали газові труби своїми силами. Мережами ширяться сумнівні способи та поради як уникнути плати за доставку, або ж думки, що потрібно оплачувати тільки спожитий газ.

Однак, експерт розповів, що згідно чинного законодавства України споживач повинен оплачувати користування природним газом, в тому числі й за доставку. Якщо цього не буде, то у користувача накопичиться значний борг, а після цього можуть відключити газ. Важливо зазначити, що в умовах воєнного стану, споживачам не можуть відключати послуги за борги, але це зможуть зробити після закінчення цього стану.

Різниця в тарифах за послугу доставки газу можна пояснити досить просто. Все залежить від кількості споживачів в населеному пункті. Саме через це плата в великих містах набагато менша, ніж в селищах чи селах.

Фото: РБК-Україна

Читайте також: Три роки родини військових у Рівному живуть з поламаним ліфтом