fbpx

Ексначальника ШЕУ Рівного звільнили від кримінальної відповідальності

Діліться інформацією з друзями:

Справу колишнього керівника Рівненського міського ШЕУ Віктора Климука вже розглянув міський суд. Його судили за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

У серпні 2021 року слідчі районного управління поліції повідомили про підозру Віктору Клімуку, екскерівнику міськШЕУ у розтраті майна у великих розмірах та службовому підробленні. Протиправну діяльність керівника підприємства за оперативного супроводу СБУ в Рівненській області правоохоронці задокументували у травні 2021 року.

Тоді слідчі встановили, що із жовтня по грудень 2020 року посадовець, перебуваючи на посаді начальника комунального підприємства, за попередньою змовою із приватним підприємцем, привласнив товарно-матеріальні цінності у великих розмірах. Відповідно до документів, приватна фірма отримала 301,18 тонн асфальтобетонної суміші та 580 одиниць тротуарних бордюрів на загальну суму 476 152 гривень.

Віктора Климука слідчі звинуватили у  службовій недбалості, тобто в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам окремої юридичної особи.

В судовому засіданні обвинувачений Климук та захисник просили закрити кримінальне провадження у зв’язку з дійовим каяттям, оскільки це правопорушення не є корупційним, завдані збитки відшкодовані, останній раніше не судимий. Повідомляє Рівне Вечірнє.

Крім того, вину визнає повністю, щиро кається, активно сприяв досудовому розлідуванню, після вчинення злочину своїм способом життя, правильною та об’єктивною оцінкою своєї поведінки довів суду, що в подальшому немає наміру вчиняти карні діяння.

Представник потерпілого та прокурор не заперечували проти звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття провадження у зв’язку із дійовим каяттям.

Суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук кримінальне провадження стосовно Климука закрив, звільнивши підсудного від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям. Щоправда, Віктор Климук повинен буде оплатити понад 4 тис. грн за експертизи, проведені під час слідства.