fbpx
БК "Рівне" пережив емоційний тур Суперліги

БК “Рівне” пережив емоційний тур Суперліги

Діліться інформацією з друзями:

Закінчився останній у цьому році тур баскетбольної Суперліги, який проходив в Івано-Франківську. Баскетболісти БК «Рівне-ОШВСМ» неочікувано програли БК «Запоріжжя», очікувано – «Дніпру», але зуміли дещо підсолодити гірку пілюлю від програних матчів – на останніх хвилинах поєдинку з «Кривбасом» вони вирвали перемогу.

Першим суперником рівнян  стали запоріжці, які доволі агресивно розпочали  матч, тоді як рівненські баскетболісти чимало помилялися. Першу чверть Запоріжжя виграло – 20:13, у другій ще посилили свої атакуючі дії.

Третя чверть стала не надто яскравою для обох команд, що дозволило запоріжським баскетболістам утримувати свою перевагу на рівні 10 очок. В останній чверті рівненська команда, спохопившись, зуміла скоротити відставання до 4 очок за дві хвилини до кінця. Втім, в кінцівці гравці Запоріжжя зіграли сконцентровано і втримали перемогу – .

В складі переможців відзначився Максим Нікітін, який набрав 27 очок і зібрав 8 підбирань. А в складі переможених – Елайджа Джойнер, який записав до свого активу 16 пунктів.

Інтриги в матчі з лідером не було – вже в першій чверті «Дніпро» дуже надійно зіграв в захисті і агресивно та влучно в атаці –  31:13. В другій чверті дніпряни довели свою перевагу до 20 очок, після чого перевели гру в спокійне русло. При цьому «Дніпро» спокійно контролював гру і не давав рівнянам нічого зробити. У підсумку – 83:54 на користь дніпрян. Найрезультативнішим у складі БК «Рівне» став Дмитро Тимощук – 16 очок.

У передостанньому матчі івано-франківського туру Рівне грало з «Кривбасом». У дебюті поєдинку складно було віддати комусь перевагу: команди постійно змінювали одна одну у якостi лідера. Приблизну рівність сил у першій чверті зафіксувало табло: десятихвилинний відрізок мінімально виграв «Кривбас» – 19:18.

У другій чверті суперники часто і з гарним відсотком (40 у Рівного та 44 у Кривбасу на екваторі чверті) стали атакувати з-за периметра. Потім, якщо у підопічних Олександра Ворони відсоток успішних триочкових атак залишився приблизно на тому ж рівні, то в Рівного вiн значно зменшився. Кінцівка другої десятихвилинки залишилася за криворіжцями, які до великої перерви збільшили перевагу – 38:34.

Матч поновився після тривалої паузи, пов’язаної з повітряною тривогою. Однак перерва не позначилася на характері гри –  на майданчику тривали “гойдалки”. А все вирішила заключна чверть. Хоча за три хвилини до фінального свистка  «Кривбас» лідирував з перевагою у 5 – 6 пунктів, однак рівняни змогли переломити хід зустрічі: ривок 11:2 дозволив підопічним Михайла Перверзія святкувати перемогу – 85:78.

У переможців дабл-дабл (22 очки + 11 пiдбирань) в активi Елайджi Джойнера.

Наступні тури Суперліги заплановано провести у Львові та Луцьку з 9 по 14 січня. А поки що рівняни разом з черкаськими матчами ділять 3 – 4 місця

Читайте також: На Волині судили священника, який зв’язав школярку через зірвані біля церкви черешні