Вітаміни під корейським соусом

На початку весни ми всі відчуваємо незначну апатію і втому. Зранку важче прокидатись, а під вечір думається тільки про відпочинок. Їжа не приносить насолоди і хочеться більше позитиву та яскравих барв. Де його знайти? В холодильнику є вітаміни під корейським соусом.

Звичайні продукти, які є в кожному українському домі, принесуть не менше користі і задоволення, ніж заморські делікатеси. І це … буряк. Його краще їсти в сирому вигляді, у цьому випадку організм отримує максимальну кількість вітамінів. Але ж корисно має бути і смачно. Тому робимо вітаміни під корейским соусом.

Обираємо найбільший корнеплод, який є поряд. Цей той випадок, коли розмір має значення. Чим він більший, тим сочніший.

© Газета7днів/ Великий і соковитй буряк

Натираємо його на спеціальній  терці. Якщо її немає, то використовуємо звичайну, не крупну терку.

Велику роль грає набір спецій.

 

© газета7днів/ Набір спеції для заправки

Адже за таким самим рецептом готується і морква. Але морква сама по собі більш солодка ніж буряк. А останній має гостріший присмак.

Люди бояться, щоб їх не “з’їли” (ВІДЕО)

Міський бюджет – це не строката торба

Тому краще дотриматись рецептури, якщо готуєте вперше. А далі підкорегувати за своїм смаком.

На 1 кг буряка:

200 гр олії

4-5 ст.л оцту

3 ст. л. цукру

1 ч.л солі.

1 ч. л. перцю чорного

 1 ч.л. коріандру меленого (можна більше)

Велика головка часнику.

Всі ці продукти додаються до буряка, часник давиться на чеснокодавку і все перемішується. Тут можна спробувати і додати за своїм смаком спеції.

© Газета7днв/ Залишилось змішати і почекати

Але краще, щоб цей салатик постояв пару годин. Тоді всі його складові “подружаться” між собою і смак буде доповнений. Вийде, смачна і дієва вітамінна “бомба”. Її можна використовувати і в якості гарніру,  і як додаток до основної страви. Все залежить від бажання.

Смачної вітамінної насолоди!

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

Діліться корисною інформацією з друзями: