fbpx

Вартість та умови VIP-камери у СІЗО

Діліться інформацією з друзями:

Платна камера в Лук’янівському слідчому ізоляторі у Києві, проживання в якій обійдеться у 2000 гривень за добу, має більшу площу, ніж звичайна, свіжий ремонт, а також окремий душ.

Про умови проживання в найдорожчій камері слідчого ізолятора в Україні розповів сайт «Сьогодні». Сім днів перебування в цій VIP-камері коштує 8000 гривень, місяць – 12000 гривень.

У Лук’янівському слідчому ізоляторі є шість VIP-камер (одна з них жіноча). Там стоять по чотири односпальних ліжка, тоді як у безплатних зазвичай доводиться спати на двоярусних. Також у таких «кімнатах» є кондиціонер, мікрохвильова піч, плазмовий телевізор, холодильник. Харчування в мешканців поліпшеного формату також відрізняється. Денна норма в них однакова, але є можливість вибору

Така камера в Лук’янівському слідчому ізоляторі у Києві має більшу площу, ніж звичайна, свіжий ремонт, а також окремий душ.
VIP-камера площею орієнтовно 35 м2 на чотирьох осіб. У безкоштовних на одного засудженого виділяється 2,5м2, а це зазвичай – 12-14 осіб в одній кімнаті.
Найбільшою перевагою VIP-камер рахується душ і санвузол, які розміщені всередині.
Заявляється, що виручені гроші з продажу місць у платних камерах підуть на ремонт тих приміщень, які непридатні для нормального життя ув’язнених.

На початку січня-2021 міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що загальний дохід від використання платних камер у слідчих ізоляторах перевищив 2 млн гривень.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/society/z-javilisja-foto-najdorozhchoji-kameri-luk-janivskogo-slidchogo-izoljatora-735129.html?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign=%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B0