fbpx

У Мінську, попри пандемію, відбувся військовий парад

Діліться інформацією з друзями:

У столиці Білорусі Мінську сьогодні відбувся військовий парад до 75-річчя перемоги над нацистською Німеччиною в Другій світовій війні. Захід відбувається попри пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє портал https://nv.ua/

Трибуни на місці проведення заходу призначені для 11 тисяч людей.

У військовому параді в Мінську брало участь понад три тисячі військовослужбовців і понад 150 одиниць техніки. Над столицею Білорусі пролетіли більше 40 літаків і вертольотів.

Більшість людей та усі учасники без захисних масок.

Під час параду 9 травня в Мінську Лукашенко заявив із трибуни: «Білоруський народ виніс на плечах тягар руйнування, непропорційний будь-яким втратам сучасності. Навіть ідея змінити традицію прославляти подвиг – для нас неприйнятна».

Парад у Мінську став єдиною такою подією у День перемоги на пострадянському просторі.

Росія раніше також планувала провести масштабний парад. Через стрімке поширення коронавірусу у країні президент РФ Володимир Путін переніс відзначення закінчення Другої світової війни на 3 вересня.

Лукашенко запрошував і глав інших держав приїхати до Мінська на парад Перемоги. Президент України Володимир Зеленський від запрошення відмовився.

Білорусь – єдина країна в Європі, яка не запровадила суворих обмежувальних заходів через поширення COVID-19, а її президент Олександр Лукашенко відкинув заяви про пандемію, назвавши їх «психозом».

При цьому в Білорусі підтверджено понад 20 тисяч випадків захворювання.

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»