Один з улюблених фруктів малечі в зимові місяці – мандарин. Однак, трапляється, що куплені в магазині цитрусові виявляються кислуватими. Японці мають нехитрий лайфхак, як зробити ці плоди солодшими.
Щоб “виправити” смак цитрусових, досить покласти їх у воду. Температура рідини повинна становити 40 градусів. Зачекайте десять хвилин і діставайте фрукти. Гаряча вода нейтралізує лимонну кислоту, яка і робить мандарини надто кислими.
Якщо ця хитрість не допомогла, то вийнявши мандарини з гарячої води, одразу ж кладіть фрукти їх у холодну. Тоді за рахунок ефекту теплового стиснення плоди точно стануть солодшими. Смакуйте на здоров’я.

журналістка, яка працює з місцевими темами, серед яких освіта, медицина, культура та міські події. Має досвід редакційної роботи, зокрема виконувала обов’язки заступниці редактора. Лауреатка обласного журналістського конкурсу Рівненської обласної організації НСЖУ у номінації «Кращий журналіст року» (2011).
