fbpx

Дієтолог нагадала, як правильно харчуватися на роботі

Діліться інформацією з друзями:

Чимало людей погодяться із тим, що харчуватися на роботі  здорово і збалансовано зовсім не просто. І тут, на жаль, не має значення, де і ким ви працюєте.

Однак, якщо ви насправді дбаєте про своє здоров’я і не хочете мати букет хвороб, починаючи від гастриту і завершуючи надмірною вагою, краще дотримуватися рекомендацій з організації харчування на роботі, які дала відома дієтологиня Світлана Фус.

  • Нормалізуйте кількість тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв у великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі.
  • Намагайтеся дотримуватися правильних інтервалів між прийомами їжі (для здоровою людини – щонайменше 3 години). Занадто великі перерви між прийомами їжі або дуже часті перекуси, харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через браку часу – ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах та загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
  • Урізноманітнюйте робочі обіди. Звісно ж простіше щодня готувати одне й те ж саме, та брати ті ж самі страви на роботу. Так легше, не потрібно думати, вигадувати, що приготувати. Однак одноманітні страви упродовж тривалого часу можуть призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.
  • Доповнюйте страви сезонними овочами та фруктами. Не забувайте про зелень.
  • Не зловживайте, а краще відмовтеся від фаст-фуду. Адже такий офісний обід – це «перебір» глюкози і жирів. І може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла.
  • Надміру солодощів не допоможуть зробити розумову працю краще. Це міф. Навпаки, незбалансоване харчування знижує працездатність.

Складові ідеального бутерброду

Звісно, правильне збалансоване харчування на роботі вимагає певних зусиль, однак виробивши таку добру звичку ви зробите вклад у власне здоров’я, – наголосила дієтологиня.