Дієтолог нагадала, як правильно харчуватися на роботі

Діліться корисною інформацією з друзями:

Чимало людей погодяться із тим, що харчуватися на роботі  здорово і збалансовано зовсім не просто. І тут, на жаль, не має значення, де і ким ви працюєте.

Однак, якщо ви насправді дбаєте про своє здоров’я і не хочете мати букет хвороб, починаючи від гастриту і завершуючи надмірною вагою, краще дотримуватися рекомендацій з організації харчування на роботі, які дала відома дієтологиня Світлана Фус.

  • Нормалізуйте кількість тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв у великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі.
  • Намагайтеся дотримуватися правильних інтервалів між прийомами їжі (для здоровою людини – щонайменше 3 години). Занадто великі перерви між прийомами їжі або дуже часті перекуси, харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через браку часу – ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах та загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
  • Урізноманітнюйте робочі обіди. Звісно ж простіше щодня готувати одне й те ж саме, та брати ті ж самі страви на роботу. Так легше, не потрібно думати, вигадувати, що приготувати. Однак одноманітні страви упродовж тривалого часу можуть призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.
  • Доповнюйте страви сезонними овочами та фруктами. Не забувайте про зелень.
  • Не зловживайте, а краще відмовтеся від фаст-фуду. Адже такий офісний обід – це «перебір» глюкози і жирів. І може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла.
  • Надміру солодощів не допоможуть зробити розумову працю краще. Це міф. Навпаки, незбалансоване харчування знижує працездатність.

7 днів у ТелеграміСвіжі новини для тих, у кого мало часу

Новини які не потрапили на сайт ми розміщуємо в Телеграмі

Складові ідеального бутерброду

Звісно, правильне збалансоване харчування на роботі вимагає певних зусиль, однак виробивши таку добру звичку ви зробите вклад у власне здоров’я, – наголосила дієтологиня.