fbpx
Експрезидента США Трампа взяли під арешт

Письменниця у суді звинувачує Дональда Трампа у зґвалтуванні в роздягальні універмагу

Діліться інформацією з друзями:

Дональд Трамп постав перед судом, де письменниця Е. Джин Керролл у цивільному позові звинувачує колишнього президента США у зґвалтуванні її в роздягальні універмагу в середині 1990-х років.

Про це повідомляє Theguardian

Керролл виступила в суді, щоб розповісти присяжним Манхеттена свою історію про те, як колишній президент Дональд Трамп зґвалтував її одного вечора майже 30 років тому в роздягальні універмагу на Манхеттені.

Новий закон Нью-Йорка дозволяє жертвам сексуального насильства подавати до суду на людей, які, за їхніми словами, знущалися над ними. Навіть якщо термін давності давно минув. Трамп заперечує ці звинувачення.

“Я тут, тому що Дональд Трамп зґвалтував мене, а коли я написала про це, він сказав, що цього не було, – сказала пані Керролл невдовзі після того, як вона стала свідком. “Він збрехав і зруйнував мою репутацію, і я тут, щоб спробувати повернути своє життя назад”.

Адвокати пані Керролл просять присяжних у Федеральному окружному суді визнати пана Трампа відповідальним за побиття і наклеп. Якщо він буде визнаний винним, присудити грошову компенсацію. 79-річна пані Керролл, колишня колумністка журналу, десятиліттями нічого публічно не говорила про цю зустріч. Лише у 2019 році опублікувала мемуари, в яких звинуватила пана Трампа в нападі на неї.

76-річний пан Трамп звинуватив пані Керролл у брехні і неодноразово нападав на неї в публічних заявах і в соціальних мережах, як під час перебування на посаді, так і після того, як залишив її.

Після того, як вона опублікувала свою розповідь, він назвав її звинувачення “абсолютно брехливими”. Трамп сказав, що не міг її зґвалтувати, бо вона не була його “типом”. У жовтні минулого року він знову заявив у своєму пості на Truth Social, що вона говорила неправду і що ця справа була “повною аферою”.

Читайте також: «Ти не знаєш, що таке війна»: відома британська акторка озвучила щоденник війни школярки з Харкова