fbpx
Путіна й Лукашенка не запросили на коронацію Чарльза

Путіна й Лукашенка не запросили на коронацію Чарльза ІІІ

Діліться інформацією з друзями:

Велика Британія не надіслала запрошень на церемонію коронації короля Чарльза ІІІ президентам Росії та Білорусі – Владіміру Путіну та Александру Лукашенку.

Про це агентству Reuters повідомило джерело.

Окрім Путіна й Лукашенка, запрошення не отримали лідери Ірану, М’янми, Сирії, Афганістану й Венесуели, які також вважаються автократичними державами. Водночас на коронацію запросили дипломатичних представників Північної Кореї та Нікарагуа.

Під час коронації короля Чарльза тисячі людей з’їдуться до столиці, щоб побачити подію, якої в цій країні не було з 1953 року.

Будучи прийнятим у Вестмінстерському абатстві, король і королева-супруг Камілла будуть короновані перед приблизно 2000 запрошеними гостями, а камери всередині залу дозволять мільйонам спостерігати за процесом вдома.

Коли коронація короля?

Коронація короля відбудеться в суботу, 6 травня , а церемонія відзначена вихідними вихідними .

Святкування триватимуть у неділю та понеділок, оскільки в неділю, 7 травня, відбудеться Коронаційний концерт, а в понеділок, 8 травня, волонтерські акції будуть висвітлюватися по всій країні за допомогою Big Help Out.

6 листопада 2022 року уряд оголосив вихідні дні, а прем’єр-міністр Ріші Сунак сказав: «Коронація нового монарха є унікальним моментом для нашої країни. На знак визнання цієї історичної події я радий оголосити додаткову вихідний для всього Сполученого Королівства наступного року.

«Я з нетерпінням чекаю, коли люди збираються разом, щоб відсвяткувати короля Карла III і віддати належне, взявши участь у місцевих і національних заходах по всій країні на його честь».

Де відбудеться Коронація?

Коронація короля Чарльза відбудеться у Вестмінстерському абатстві, як і його матері до нього.

Для тих, хто бажає отримати уявлення про великий день, але, можливо, не пощастить отримати запрошення, Вестмінстерське абатство залишатиметься відкритим із виставкою оленя протягом тижня після церемонії. 

Представники громадськості зможуть оглянути облаштування під час самостійної екскурсії, щоб побачити ключові елементи великого дня Чарльза, включаючи коронаційне крісло на тротуарі Косматі, де Його Високість буде коронована.

Квитки можна забронювати заздалегідь на сайті Вестмінстерського абатства.

Коронації проводилися у Вестмінстерському абатстві протягом 900 років, але до того, як Вестмінстерське абатство було побудовано, коронації проводилися скрізь, де було зручно.

Перша коронація у Вестмінстерському абатстві відбулася для Вільяма Завойовника 25 грудня 1066 року, а остання коронація королеви Єлизавети II відбулася 2 червня 1953 року.

Коронація королеви в 1953 році була першою, яку транслювали по телебаченню, і лише у Великобританії її дивилися 27 мільйонів людей.

Король Чарльз стане 40-м правлячим монархом, який буде коронований у травні 2023 року, і буде коронований разом зі своєю королевою-консортом Каміллою.

О котрій годині Коронація?

Король і королева-консорт прибудуть до абатства в процесії від Букінгемського палацу, відомої як Королівська процесія.

Їхні величності подорожуватимуть у державному автобусі Diamond Jubilee State Coach, який був створений для покійної королеви Єлизавети на святкуванні її діамантового ювілею в 2012 році.

Вони вирушать із Букінгемського палацу через Центральні ворота, пройдуть униз The Mall , пройдуть через Адміралтейську арку та на південь від острова Короля Чарльза I, вниз по Уайтхоллу та вздовж Парламентської вулиці.

Потім Королівська процесія обійде східну та південну сторони Парламентської площі до Святилища Брод, щоб вчасно прибути до святилища Вестмінстерського абатства для церемонії, початок якої заплановано на 11 ранку .

Після цього відбудеться коронаційна служба, яка, як очікується, триватиме до 12:30 , приблизно 90 хвилин, що вдвічі менше, ніж у королеви Єлизавети, яка тривала три години.

Після завершення служби коронаційна процесія пройде тим самим маршрутом від абатства назад до Букінгемського палацу, хоча вона буде набагато більшою за масштабом, ніж перша, коли король і королева подорожували в кареті Gold State, вперше введеній в експлуатацію в 1760 році.

До Чарльза та Камілли приєднаються до цієї процесії інші члени Королівської родини, до якої також увійдуть збройні сили з усієї Співдружності та британських заморських територій, а також усі служби збройних сил Сполученого Королівства, а також особиста охорона суверена. і Королівські водники.

Читайте також: