fbpx
Польща планує збільшити виробництво боєприпасів для ЗСУ

Польща планує збільшити виробництво боєприпасів для ЗСУ

Діліться інформацією з друзями:

Уряд Польщі затвердив програму стимулювання державних та приватних компаній оборонно-промислового комплексу країни до збільшення виробництва боєприпасів на користь Війська Польського та Збройних Сил України.

Про це повідомив голова польського уряду Матеуш Моравецький під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні Рада міністрів ухвалила рішення про національну програму, яка збільшить потужність виробництва боєприпасів у Польщі”, – підкреслив Моравецький.

Він зазначив, що ця програма стимулюватиме як державні, так і приватні компанії, а також іноземні структури до вжиття заходів щодо «створення нових підприємств із виробництва боєприпасів у Польщі».

За його словами, ці підприємства мають бути в різних місцях, тому що російська агресія проти України показала, що в перші місяці війни Москва знищила насамперед українські оборонні та військові підприємства, які робили боєприпаси.

Прем’єр-міністр Польщі зазначив, що разом із єврокомісаром із внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном він кілька днів тому відвідав польське підприємство з виробництва боєприпасів Dezamet SA, де обговорювалося питання про різке збільшення виробництва 155-мм боєприпасів, які Україна потребувала, зокрема, було вирішено.

За його словами, Варшава хоче найближчим часом виділити з бюджету країни до 2 млрд. злотих (870 млн. доларів) на інвестиції, призначені для виробництва боєприпасів.

Моравецький також повідомив, що уряд Польщі зобов’язався замовити у оборонних та військових підприємств 800 тисяч снарядів на суму 12 мільярдів злотих (близько 2,8 мільярда доларів).

Читайте також: Понад 60 атак окупантів відбили Сили оборони України