fbpx

Екс-прем’єр Ізраїлю розповів про обіцянку путіна не вбивати Зеленського

Діліться інформацією з друзями:

“Путін запевнив мене, що не вб’є Зеленського”, – сказав Беннет.

Глава росії путін пообіцяв не вбивати свого українського колегу Володимира Зеленського. Про це він сказав під час зустрічі з колишнім прем’єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом минулого року у перші дні війни.

Про це Беннет заявив під час майже п’ятигодинного інтерв’ю, яке він дав ізраїльському каналу 12 і розміщене на YouTube в суботу ввечері.

Це перше інтерв’ю Беннета з моменту його звільнення з політики влітку 2022 року. Під час майже п’ятигодинної бесіди, уривок якої вийшов в ефірі 12-го каналу ізраїльського телебачення, а повний запис розміщено на каналі екс-прем’єра у YouTube, він торкнувся теми України. Згадуючи про свою поїздку 5 березня 2022 року до Москви, де в Кремлі відбулася зустріч з Путіним, Беннет стверджував, що вони обговорювали тоді і долю Зеленського.

Хоча Беннет не зміг допомогти покласти край бойовим діям, йому вдалося домогтися від шляху обіцянки не вбивати Зеленського, який, за словами ізраїльського політика, в той час ховався в секретному бункері, щоб уникнути вбивства.

Путін запевнив Беннета: “Я не збираюся вбивати Зеленського”.

Беннет відповів: «Я маю бути впевнений, що ви даєте мені слово, що не вб’єте Зеленського», і путін знову пообіцяв цього не робити.

Беннет зателефонував Зеленському, ще перебуваючи в Москві, щоб повідомити українського президента, що йому не загрожує смерть.

“Ви впевнені?” — спитав Зеленський.

“Сто відсотків”, – відповів Беннет.

За його словами, за кілька годин Зеленський повернувся до свого кабінету і зняв відео, в якому заявив, що не боїться.

Беннет пояснив, що поїхав до Москви на прохання Зеленського, вважаючи, що є невеликий проміжок часу, протягом якого можна буде домовитись про припинення війни.

Читайте також: За минулу добу ворог втратив в Україні 700 загарбників