fbpx

Литва завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

Діліться інформацією з друзями:

Паркан із колючим дротом встановлений на ділянках загальною довжиною близько 502 кілометрів. Загальна протяжність кордону Литви з Білоруссю становить 679 км, їх понад 100 км кордону проходять берегами річок і озер.

Повідомляється на сайті delfi.lv

“Команда проекту продовжує роботу – на кордоні працюють фахівці з технічного обслуговування, усуваються дрібні дефекти зведеного паркану, відновлюються дороги та будівельні майданчики, приводиться у відповідність проектна документація. Сьогодні ми представимо хід проекту Комісії з нагляду за проектом в уряді”, – додав представник компанії, яка займалася реалізацією проекту..

Після минулорічного напливу нелегальних мігрантів із Білорусі було ухвалено рішення про зведення паркану на кордоні. Литва звинувачує в організації цього потоку мінський режим та називає це гібридною атакою.

Торік із Білорусі до Литви нелегально прибули майже 4,2 тисячі осіб. Понад 13 тисяч іноземців було розгорнуто при нелегальному переході кордону із серпня минулого року. Деякі зі згаданих у цій статистиці мігрантів неодноразово намагалися потрапити до Литви.

Останнім часом кількість мігрантів, які намагаються перетнути литовський кордон, знову збільшилася. Минулого тижня прикордонники двічі встановлювали рекорд кількості розворотів нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю за добу. У суботу співробітники Служби охорони держкордону Литви розгорнули 125 мігрантів.

За даними Служби охорони держкордону Литви, білоруські посадові особи привозять цих іноземців на кордон та направляють їх на територію сусідньої країни, а також допомагають нелегальним мігрантам пошкодити встановлений у Литві паркан. В інших випадках білоруських мігрантів направляють у місця, де колючий дріт та огородження не були встановлені через природні умови, зазначає служба.