fbpx

Звукооператор з Рівненщини через війну став кухарем

Діліться інформацією з друзями:

Звукооператор з Рівненщини Роман задоволений, що обрав професію кухаря. Поділився, що Рівненський центр ПТО ДСЗ – відмінне середовище, де здобуваються знання, де чудові комунікації слухачів із викладачами, де навчання відбувається на високому рівні, і нерідко на заняттях слухачі отримують набагато більше знань, аніж за програмою.

Звукооператор з Рівненщини Роман Кобзар за освітою технік світлового обладнання, до війни працював  в концертній індустрії. Проте, з початком російської повномасштабної агресії все змінилося. «Війна змінює нас», – зазначає слухач. Він любить та вміє готувати. Улюблена страва для родини і друзів – кіш Лорен із французької кухні. Кваліфікованих кухарів чекають і в українському війську 

«Готую з лососем. Але можу працювати і з м’ясом. Що є під рукою, з того можу готувати різні страви».

Сьогодні Роман проходить виробничу практику на базі ГРК «Софія». Його вже запросили до одного із кращих закладів Рівненщини. «Тут комфортно, поряд завжди шеф-кухар, який підказує все по роботі. І я вдосконалююся», – ділиться практикант. Майбутній кухар скромний та не любить фотографуватися: «За майстра завжди говорять його страви!».

Середній заробіток кваліфікованого кухаря в Україні 12-14 тис. грн. «Можна заробляти і більше! Все залежить від професійності, навантаження, закладу, рівня обслуговування», – оптимістично налаштований майбутній робітник.

На запитання, що готуватиме на державну кваліфікаційну атестацію, відповів: «Шашлик! Можу із карковини або із сьомги». Чекаємо на іспит, чекаємо на смачні ідеї!

Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua