fbpx
дрони камікадзе шахед

росія хоче обміняти свої літаки на іранські дрони

Діліться інформацією з друзями:

росія прагне обміняти дві ескадрильї літаків Су-24 і Су-35 на дешеві дрони Shahed. Українські Повітряні Сили пояснили, чому рф хоче обміняти літаки Су-35 на іранські дрони.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував в ефірі телемарафону “Єдині новини”, питання передачі російських винищувачів Ірану в обмін на дрони Shahed. Він зазначив, що росія не може застосовувати свою авіацію в українському небі.

“Літаків, на жаль, у росії достатньо, саме літаків тактичної авіації, які розташовані довкола українських кордонів на різних підступах, зрозуміло, що не на самих кордонах, а на підступах – білорусь, окупований Крим і територія росії. Власне, росія є виробником літаків і потребує кількісного збільшення саме дронів-камікадзе Shahed-131 та Shahed-136, а може й інших ударних БПЛА, щоб саме цією технікою, яка є невартісна, коштує мало, але дошкуляє нам, продовжувати бити по критичній інфраструктурі”, – сказав Ігнат.

За його словами, авіацією на територію України залетіти вони не можуть, бо розуміють, що будуть знищені, тому що повітряні сили вже давно вигнали російську авіацію з повітряного простору України. Тому, як каже військовий вони хочуть малою кров’ю обійтись і замовити ще більше “Шахедів”, які можна по ночах застосовувати проти об’єктів критичної інфраструктури України.

“Іран зрозуміло зацікавлений у збільшенні свого бойового потенціалу. І ті дві ескадрильї (24 літаки) СУ-35 Іран хоче посилитись цими літаками. Хочу нагадати, що не один такий літак збитий нашою ППО у різні періоди повномасштабного вторгнення”, – додав Ігнат.

Читайте також: Україна ініціює виключення росії з ООН, — Заява МЗС України