fbpx

В новенькому містечку для ВПО на Рівненщині вже понад 40 новоселів

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині понад 40 переселенців оселилися в новоствореному містечку для ВПО. Воно знаходиться на території Радивилівської територіальної громади.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Коваль разом із головою облради Адрієм Караушем вручили ключі від 12 модульних будиночків для понад 40 переселенців.

«Це експериментальний пілотний проєкт, який почався восени 2022 року. Радивилівщина – це та громада, яка має найбільшу кількість ВПО відносно до місцевого населення.  У цих будиночках поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді, та ті, які офіційно працевлаштувалися. Тут вже створилася справжня родина. Оселилися сім’ї поліцейського та медика. Також серед мешканців – мами з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями, люди з інвалідністю, вузькопрофільні спеціалісти, яких потребує громада», – зазначив Віталій Коваль.

Усі модульні конструкції утеплені, витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення. Тут облаштована кухня, душова, є меблі – шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

Самі ж будиночки виготовило підприємство «Лайф Буд», релоковане з Харківщини на Рівненщину. До війни воно займалося монтажем теплоізоляції, а вже в нашій області перекваліфікувалося – тут стали робити модульні конструкції.

Читайте також: У Рівненському районі водій, який скоїв ДТП зник із місця події