fbpx
Зеленському

Президент України планує особисто відвідати саміт НАТО у Вільнюсі

Діліться інформацією з друзями:

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати саміт НАТО у Вільнюсі, повідомив в інтерв’ю BNS посол країни в Литві Петро Бешта.

«Ми це плануємо. Перше, що нам потрібно, це запрошення, тому що Україна не є членом НАТО. Сподіваємося його прийняти і сподіваємося, що кардинально змінили ситуацію, пов’язану з війною в Україні», – сказав дипломат, відповідаючи на запитання, чи візьме президент на зустріч.

З початку російського вторгнення 24 лютого минулого року Зеленський відвідав США, Велику Британію, Францію та Брюссель. За словами посла, ці візити, які розпочалися наприкінці 2022 року, були радше винятками.

Підтримка України буде однією з найважливіших тем зустрічі лідерів НАТО в Литві в липні. Його найбільші прихильники в Альянсі, включаючи Литву, сподіваються, що країна отримає більш конкретну інформацію щодо свого членства в блоці.

“Ми очікуємо дуже чіткого формулювання на зустрічі у Вільнюсі, що як тільки закінчиться війна, Україна стане членом НАТО”, – сказав П.Бешта.

У 2008 році лідери держав альянсу в Бухаресті заявили, що Грузія та Україна «стануть членами НАТО», але не взяли на себе більш детальних зобов’язань.

У вересні минулого року Володимир Зеленський подав прохання про терміновий прийом України до НАТО.

Читайте також: Програму співфінансування ремонту ліфтів планують відновити у Рівному