fbpx

Близько 40 країн готують жорстку позицію проти участі рФ і білорусі в Олімпіаді

Діліться інформацією з друзями:

Близько 40 країн готують жорстку позицію проти участі рф і білорусі в Олімпійських іграх.

Про це розказав міністр спорту Польщі Каміль Бортничук в інтерв’ю PAP, пише Європейська правда

Міністр спорту Польщі Каміль Бортничук повідомив, що 10 лютого відбудеться зустріч із постійною групою з близько 40 міністрів спорту з країн Європейського Союзу, а також з Британії, Австралії, Канади, Південної Кореї та Японії, які мають представити “сильну спільну позицію”.

“Це, безумовно, буде жорстка позиція, яка буде проти участі представників росії та білорусі в Олімпійських іграх”, – сказав міністр.

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати 10 лютого ширшої коаліції держав, яка бойкотуватиме Ігри, він зазначив, що не буде цього передбачати.

“Я б дав МОК шанс на саморефлексію, поки що не ставив би їх перед стіною таких сильних альтернатив. Ми маємо на це час. Ігри відбудуться в середині наступного року, тому є час, щоб оцінити інструменти. Замість того, щоб одразу принижувати партнерів, варто спочатку дати шанс на саморефлексію”, – наголосив він.

Щодо заяв України та Латвії щодо бойкоту майбутньої Олімпіади, він сказав, що це “завжди найсильніша карта і остаточне рішення. Думаю, ці країни без вагань скористаються цим”, – додав він.

Читайте також: У Рівному зібрали «Кажан» для військових та розіграли подарунки для освітян