fbpx

У Рівному зібрали на «Кажан» для військових та розіграли подарунки для освітян

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному завершилась загальноосвітня акція «Збережи життя», в якій взяло участь 67 навчально-виховні заклади громади.  освітня волонтерська ініціатива стартувала з урочистої лінійки напередодні Дня Соборності у приміщенні Рівненського ліцею № 1 та завершилась 1 лютого в актовій залі «Школи ліцею № 2».

Згідно з умовами акції, за донат у сто гривень на потреби Збройних сил України школярі та їх наставники автоматично ставали учасниками фінального розіграшу призів від рівненських підприємців та суперпризу – «Айфон -14». Усі виручені кошти будуть перераховані на рахунок благодійного фонду «Неможливого не буває» для придбання ударного дрона українського виробництва «Кажан» та пеленгатора.

На підбиття підсумків завітали представники освітніх закладів. Актова зала ліцею № 2 була заповнена вщент. окрім суперпризу, серед учасників розіграли й чимало заохочувальних подарунків.

«Це близько півтора десятка призів за активну участь у акції: навушники, девайси, інтерактивна дошка, похід в кіно, і, ясна річ, 14-ий айфон. Розіграш відбувався  в декілька етапів та здійснювалась пряма трансляція у соціальних мережах. За допомогою електронного  генератора випадкових чисел «Рандом», було обрано номер навчального закладу та прізвище переможця. Ясна річ, ми не мали особистих даних учасників акції. Списки із порядковими номерами сформував кожен з освітніх закладів окремо», – розповіла співорганізаторка акції Світлана Марчук.

Приємною несподіванкою для представників закладу дошкільної освіти № 17 стало оголошення саме їхнього садочка переможцем у розіграші інтерактивної дошки. Діти разом із батьками у відсотковому співвідношенні задонатили найбільшу суму. Попри те, що садочок відвідує лише 50 діток, вони разом спромоглися  зібрати двадцять тисяч гривень. В адміністрації закладу, не стримуючи сліз радості,  зізнаються,  дошка неабияк необхідна.

І ось він довгоочікуваний момент – розіграш суперпризу! Ведуча акції Катерина Марчук оголошує прізвище переможця. Ним виявилась представниця садочка №39 Анна Ковтунович.

За словами директорки цього закладу Любові Кушнір, такі ініціативи дають змогу дітям не лише отримати подарунки, але й відчути свій внесок у мирне майбутнє України.

«Все це робилося від душі, заради пришвидшення нашої Перемоги», – розповідає пані Любов.

За результатами акції рівненським освітянам вдалося зібрати 1 мільйон 496 тисяч 460 гривень. Присутні під час розіграшу військовослужбовці подякували заступнику начальника управління освіти Рівного Василю Харковцю за підтримку Збройних сил та патріотичне виховання покоління що підростає.

«Хотів би подякувати принагідно освітянам та усім організаторам. Така активність дасть нам змогу практично відразу придбати такий необхідний безпілотник «Кажан». Це надзвичайно важливий та цінний пристрій в умовах сучасної війни.  Якось мені довелося чути таку фразу: «В Україні діти донатять на вбивство. Ні! Наші діти не донатять на вбивство, а борються за свою свободу. І якщо сьогодні військові та цивільні не об’єднаються, ми можемо втратити державу», – зауважив ветеран російсько-української війни Володимир Климов.

Як розповіли рівненські волонтери, завдяки активності рівнян, вже вдалося  оплатити четвертий безпілотник «Кажан». Вартість одного – 648 000 гривень. окрім того, перша  група пілотів вже пройшла навчання, друга та третя  –  в процесі підготовки. На черзі – четверта. Також виробники безпілотника активно працюють і вже вдосконалили модель. Тепер це «пташка» з чотирма гвинтами і пофарбованою тепловізійною камерою може нести на собі 20 кг вибухівки.

Втім, за словами волонтерки Катерини Марчук, окрім постійної потреби у допомозі нашим захисникам, акція «Збережи життя» несла  ще один надзвичайно важливий посил.

«Попри війну, ми усі разом хотіли подарувати нашим дітям свято, максимально охопити своєю увагою та подарунками кожен заклад, адже дитяче життя та посмішки – це найцінніше сьогодні. І це наше майбутнє, за яке  і борються наші захисники на фронті»!

Читайте також: Гідно провести земляка закликав очільник Здолбунова