fbpx
тариф на світло

Тарифи на електрику в Україні доведеться підвищити, – Міненерго

Діліться інформацією з друзями:

Заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров заявив, що рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення є необхідним. 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Сафарова в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що уряд і НКРЕКП вивчають питання, наскільки потрібно збільшувати тарифи. Проте, незалежно від цього, таке рішення є важливим і вимушеним, оскільки інакше енергосистема не зможе підготуватися до наступної зими.

 “Будь-які зміни тарифів в піки зростання – це важкі та вимушені рішення. Наразі уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф. Але все одно доведеться таке рішення ухвалити, інакше енергосистема не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня”, – сказав Сафаров.

Заступник міністра також зазначив, що допомога буде надаватися вразливим категоріям населення, щоб вони могли сплачувати за електроенергію, і що зараз ведуться перемовини щодо джерел фінансування.

Джерелами фінансування можуть бути надходження від експорту електроенергії та фінансова допомога партнерів, про що зараз ведуться перемовини.

Він також відзначив, що міжнародні партнери надають підтримку українській енергетиці, але фінансування від них недостатнє, незважаючи на отримані 150 млн євро від ЄС та 200 млн гранту від Світового банку.

Читайте також: Школи та дитсадки Рівненщини отримали роутери