fbpx

Що робити з опалювальною системою у разі позаштатної ситуації – поради КМДА

Діліться інформацією з друзями:

Київська міська держадміністрація закликала організації, які відповідають за обслуговування теплопостачання в Києві, у випадку надзвичайної ситуації злити воду з опалювальних систем, якщо температура опуститься до мінус 3C і нижче.

Про це інформує пресслужба КМДА.

“Якщо станеться надзвичайна ситуація, то на період ремонтних робіт, необхідних для відновлення постачання тепла, відповідальні особи обслуговуючої компанії зобов’язані злити (здренувати) воду в опалювальних системах, за умови, коли температура опустилась до мінус 3 і нижче градусів за Цельсієм”, – йдеться у повідомленні.

Ця інформація як керівництво до дії стосується всіх обслуговуючих компаній, незалежно від форми їх власності чи форми управління будинком, в тому числі ОСББ, ЖБК.

Персонал обслуговуючих організацій повинен:

  • Відключити (за наявності) обладнання теплового пункту.
  • Закрити засувки на вузлі приєднання системи теплоспоживання до теплових мереж
  • Відкрити зпусники на внутрішньобудинковій системі опалення та злити воду в дренажний приямок або інше передбачене для цього місце.
  • Відкрити крани для випуску повітря із будинкової системи опалення на горищі або технічному поверсі будинку.
  • Після стікання води із спусників – закрити крани для випуску повітря із системи опалення на горищі або технічному поверсі.

Зазначається, що підключення будинку відбуватиметься одразу після стабілізації ситуації за умови відповідного дозволу теплопостачальної компанії.

У разі перебоїв зі зв’язком і неможливості узгодити дії з теплопостачальною компанією, рішення про злиття води в будинку приймає відповідальна особа обслуговуючої компанії самостійно та оперативно. 

Також читайте: Загинув в автокатастрофі військовий з Рівненщини