fbpx

Статус учасників бойових дій проти росії оформлюватимуть з 1 грудня

Діліться інформацією з друзями:

Міноборони України завершило офіційну реєстрацію нормативно-правових актів, якими регламентується оформлення документів учасників бойових дій (УБД) під час відсічі повномасштабної агресії рф.

Про це повідомило Міноборони.

Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що всі, хто має підстави на УБД, отримає соціальні гарантії.

У зв’язку з чим прошу врахувати такі моменти.
Перше. Усі, хто має підстави, отримають статус УБД та відповідні соціальні гарантії. Не треба хвилюватись, нікого не забудуть і не загублять.
Міністерство оборони відпрацює у синергії з іншими відомствами, насамперед, з нашими колегами з Міністерства ветеранів. – наголошує Резніков

За його словами процес буде тривалим, оскільки за 9 місяців активної фази війни в Україні нараховується сотні тисяч учасників бойових дій. Алгоритм надання статусу УБД вже доводиться до виконання у військах. 

Ми будемо робити усе можливе, щоб цей час був максимально коротким. Але прошу всіх бути готовими і ставитись з розумінням, що доведеться якийсь період чекати. – очільник Міноборони.

Міністерством оборони розроблено алгоритм отримання статусу УБД. Він оприлюднений на офіційних ресурсах Міноборони. Наразі він також доводиться до виконання у військах. Для розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій у системі Міноборони, яка включає ЗСУ, ГУР МО та ДССТ, буде утворено 18 комісій.

Ці комісії вже формуються і почнуть роботу орієнтовно з 1 грудня. Після цього стартує робота з документами

Отримати статус УБД можна трьома способами:

  • за зверненням командира частини, який подає документи на підлеглих;
  • за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії;
  • за особистим зверненням людини, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Назва росії вкрадена – її можна змінити