fbpx

У Рівному поставили мету: стати потужним спортивним магнітом України

Діліться інформацією з друзями:

Днями у Рівному  пройшли матчеві зустрічі з боксу та традиційний чемпіонат з кікбоксингу WAKO «Rivne Open Cup». Особливістю цих змагань стало залучення до їх проведення представників різних силових видів єдиноборств.

У спортивному святі взяли участь вихованці Харківської школи класичного боксу під керівництвом Валерія Даниленка, кікбоксери з Хмельниччини та Рівненщини у різних вікових та вагових категоріях.

Як розповів голова Рівненської федерації з кікбоксингу WAKO Роман КРОЛЬ, змагання є генеральною репетицією перед потужним спортивним фестивалем, який планується провести влітку у Рівному на відкритому повітрі. Для цього заплановано обрати велелюдний майданчик у центрі міста. Це може бути майдан Незалежності, парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка або територія поблизу ТРЦ «Злата Плаза». Захід планується провести з урахуванням усіх правил безпеки в умовах воєнного стану.

– У цьому спортивному святі поки що буде представлено п‘ять видів бойових мистецтв: кікбоксинг WAKO, класичний бокс, тайський бокс, бойове та класичне самбо, – розповідає Роман Кроль. –  Також на розгляді вид змішаних єдиноборств ММА. Наша візія незмінна – зробити Рівне потужним спортивним магнітом України. Допомагають нам у цьому Почесний президент федерації з кікбоксингу WAKO у Рівному Роман Курис, секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, міське управління з питань молоді та спорту, об‘єднання рівнян ГО «Рівне Разом» під керівництвом Світлани Марчук. І що важливо, учасники та керівники відомих бойових спортивних клубів Рівненщини та інших регіонів. Починаємо з малого і розраховуємо,  що до нас приєднаються представники інших видів спорту».

Не вперше проведенню таких потужних змагань у Рівному допомагає громадська організація «Рівне Разом». Її очільник Віктор Шакирзян розповідає:

– Наша громадська організація «Рівне Разом» ще до війни багато допомагала спортсменам взяти участь в різних престижних змаганнях, щоб про наше місто дізналися на широких теренах. Співпраця з федерацією WAKO особливо важлива, оскільки нею керує у нашій області наш товариш, відомий тренер Роман Кроль – людина, яка прославила наше місто, здобувши найвищі титули європейських і світових чемпіонатів. Розуміємо, наскільки важливо для молодих спортсменів, навіть в цей складний час для України, мати можливість змагатися з кращими суперниками на світовій арені для того, аби потім привозити найвищі нагороди в Рівне. Ми завжди йшли назустріч, допомагаючи фінансово, емоційно, морально. Спорт для всієї нашої команди і для мене особисто, це особлива річ, адже йдеться про нашу молодь. Найважливіше, що потрібно молодим людям і молодим спортсменам – це розуміння перспективи, їхнього майбутнього в спорті. Тож команда «Рівне Разом» завжди підтримувала і буде підтримувати молодих талановитих рівненських спортсменів».

До участі у  фестивалі в майбутньому передбачається залучити спортсменів із сусідніх країн: Польщі, Молдови тощо. Втім, попередньо планується провести  змагання у статусі національних, однак зупинятись на цьому організатори не збираються. Лютневі матчеві зустрічі – можливість перевірити рівень бійців.

– Відбулася свого роду міні-репетиція перед фестивалем бойових мистецтв. Тут ми безпосередньо вже приміряємо, яких спортсменів будемо виставляти на цих змаганнях, хочемо визначити найкращих, аби спортивний фестиваль пройшов на належному рівні. Я в цьому не сумніваюсь – сьогодні на  ринзі присутні майбутні чемпіони: вихованці  клубів «Праджат», «Легіон», «Будокан», ДЮСШ №5, «Ліга Чемпіонів». Також ще є час і ми маємо зрозуміти: що нам потрібно виправити і де дотягнути, – розповів  головний тренер спортивного простору «Праджат» з кікбоксингу Олексій ПАШКОВ.

Для участі у генеральній репетиції  до  Рівного прибуло 126 учасників з чотирьох регіонів України. За результатами змагань визначили три номінації серед рингових дисциплін. Одну з них, «За багаторічну роботу в сфері кікбоксингу WAKO», вручили заслуженому тренеру України Олегу  Герману. Організатори лютневої генеральної репетиції переконані, влітку у Рівному спортивний фестиваль  вдасться провести на високому рівні  адже сьогодні, як ніколи, у цьому прагненні  сформовано «єдиний потужний кулак»: представники усіх вище перерахованих видів спорту, спонсори та органи місцевої влади.

Андрій СМУСЬ

Читайте також: Віктор Шакирзян: «Рівне традиційно підтримує військових усіма можливими способами»