fbpx
Луганчани, які проживають на Рівненщині, хочуть додому

Луганчани, які проживають на Рівненщині, хочуть додому

Діліться інформацією з друзями:

Кремінська міська військова адміністрація у приміщенні Агенції розвитку Рівного провела тематичний захід під назвою «Я хочу додому!».

Ми хочемо додому! – кажуть луганчани, які тимчасово проживають на Рівненщині.

На тематичному заході у Рівному з такою назвою зібралися представники різних районів Луганщини, які нині перебувають під окупацією. Центральна увага акцентувалася на місті Кремінна. Кадри документального кіно показали квітуче місто до його захоплення ворогом і жахливі картини руйнувань уже під час війни.

Луганчани дивилися і плакали.

– 18 квітня 2022 року нашим воїнам довелося відступити з міста під величезним тиском переважаючих сил ворога, – розповіла заступник начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон. –  Збройні сили зайняли нові позиції в навколишніх лісах, зокрема у відомому тепер на весь світ Серебрянському. Жителі нашого краю втікали від окупантів як могли – розселялися по всій Україні.

Сьогодні в Рівному та області проживає 2,5 тисячі луганчан.

Тривалий час на наших обличчях не було навіть усмішок – одні сердечні переживання. – розповіла Наталя Макогон – Бо залишили свої домівки, нажите роками добро. Зрештою, як би в гостях не було добре, твоя рідна сторона, де народився, виріс, наймиліша! 

З метою соціальної інтеграції луганчан, їх адаптації до життя в нових умовах Кремінська міська військова адміністрація створила в Рівному «Координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області». Тут, тісно співпрацюючи з місцевою владою, землякам – вимушеним переселенцям надають не тільки гуманітарну, а й правову допомогу.

За словами Наталі Макогон, ворогу не зламати силу духу українців, не знищити нашу ідентичність. «Віримо, – каже заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації, – перемога буде за нами. І ми тоді повернемося на рідну Луганщину.

Василь ЗАКРЕВСЬКИЙ

Читайте також: На Луганщині з’явилась вулиця на честь Рівного

  • Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше
    Тепер військовослужбовці зможуть оперативніше отримувати профінансовані державою високофункціональні протези та ортези, зокрема протези верхньої кінцівки з зовнішнім джерелом енергії та протези нижньої кінцівки підвищеної функціональності.  Таке рішення 10 травня ухвалив Кабінет Міністрів України.