fbpx

На Рівненщині просять розширити перелік пільгових категорій

Діліться інформацією з друзями:

Депутати обласної ради просять у керівництва держави внести зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Про це повідомляється на сайті Рівненської обласної ради.

Зокрема, обласна рада клопоче про розширення права безоплатного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів, право на 50% знижку при користуванні міжміськими залізничними, повітряними, водним та автомобільним транспортом не лише на батьків військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження  військової служби, а й на усіх членів їх родин, що належать до першої черги спадкоємців відповідно до чинного законодавства.

«Адже у загиблих Захисників і Захисниць залишаються не лише батьки, а й дружини, чоловіки, осиротілі діти. І часто вони більше потребують підтримки у вигляді безоплатного проїзду, ніж батьки-пенсіонери, які мають таке право  відповідно до інших законів.
Переконані, що усі члени сімей загиблих Захисників і Захисниць України повинні постійно відчувати підтримку державних органів та місцевого самоврядування, незалежно від місця свого проживання. Вони мають отримувати гідну матеріальну допомогу і пенсію та користуватись встановленими законодавством пільгами, в тому числі щодо безоплатного проїзду», – йдеться у зверненні.

Відповідний проєкт рішення підтримали 51 депутати.

Читайте також: Сварка між співмешканцями на Рівненщині закінчилась ножовим пораненням