fbpx

Кухарям-самоучкам із Волині поталанило отримати офіційне визнання у Рівному

Діліться інформацією з друзями:

Ще двом кухарям-самоучкам із Волині поталанило наприкінці року. Жінки, котрі вміють і люблять готувати, вирішили підтвердити свої вміння на офіційному рівні. Загалом, на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості з початку року професійну кваліфікацію підтвердили 34 кухаря із різних регіонів України!

Претендентки звернулися до Рівненського центру ПТО ДСЗ, аби отримати офіційні документи. Кваліфікаційна комісія оцінила знання теоретичного матеріалу (тести на комп’ютері) та практичні навички (кваліфікаційні роботи на навчальній кухні навчально-виробничого комплексу) претенденток. Останнє у цьому році оцінювання результатів неформального навчання кухарок традиційно відбулося у два етапи, і вже за два дні обидві мали офіційне визнання та омріяні свідоцтва державного зразка!

Мати 4-х дітей Валентина Данилюк має досвід роботи кравцем, проте після декретних відпусток стала шукати нову роботу. У Ратнівській районній філії Волинського обласного ЦЗ жінці порадили влаштуватися кухарем у місцевій гімназії, але з умовою підтвердження професійної кваліфікації. Оскільки досвід роботи на кухні у пані Валентини чималий, і готувати вона вміє та любить, – подала заявку на підтвердження своєї кваліфікації у Рівне.  Комісія оцінила акуратну роботу кухаря, дотримання рецептур страв за технологічною картою, а також смакові якості та презентацію її робіт. Суп із домашньою локшиною, м’ясні пельмені, деруни з грибами, рибні котлети із смаженою картоплею та налисники з сиром смакували по-домашньому та відповідали усім вимогам!


Кравець – найпопулярніша професія на Рівненщині серед безробітних

108 успішних студентів та учнів Рівненщини отримали обласні премії


Наталія Роспашнюк зізнається, що особливо любить готувати домашню випічку, святкові короваї, виготовляти торти. Можливо тому перукарська справа (перша професія жінки) «пішла» не так активно. А от кухарський талант проявився наповну. Робота кухарем у дитячому садку – це насамперед велика відповідальність. Окрім обов’язково якісних, свіжих продуктів у стравах мають бути творчість та любов. Із любов’ю та професійно кухарка приготувала свої кваліфікаційні страви – картопляний суп із бобовими, фаршировані м’ясом деруни, смажені баклажани, вареники з м’ясом та сирники. Роботу кухарки оцінили члени комісії та визнали достойний рівень професійності пані Наталі.

За підсумками дводенного оцінювання результатів неформального навчання за професією «Кухар» у Рівненському центрі ПТО ДСЗ, претендентки отримали свідоцтва державного зразка про професійну кваліфікацію. Із новим етапом професійного досвіду волинянок привітала старший майстер освітнього закладу Олена Хоміна.