fbpx

З 24 квітня курс долара в Україні зміниться через рішення Нацбанку

Діліться інформацією з друзями:

Позитивно позначиться на курсі гривні рішення Нацбанку пом’якшити валютні обмеження для банків. Тому найближчим часом в Україні може знизитися готівковий курс долара. Крім того, зараз відбувається поступова уніфікація офіційного, банківського та готівкового курсів “зеленого”.

Як пише PMG.ua, про це розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко. Річ у тому, що при зростанні пропозиції будь-якого товару (у тому числі іноземної валюти) ціна на нього знижується. А рішення НБУ призведе саме до збільшення пропозиції готівкової валюти.

Крім того, зміцненню української валюти найближчим часом сприятиме ще один фактор – скорочення бюджетних виплат, яке очікується наступного тижня, з 24 квітня.

“НБУ пом’якшує обмеження для зміцнення позитивних тенденцій на готівковому валютному ринку. Основна мета – стабілізація валютного ринку та скорочення різниці між готівковим та офіційним курсом… Ці зміни разом із скороченням бюджетних виплат наступного тижня, ймовірно, призведуть до зниження курсу долара найближчими днями”, – пояснив фахівець.

На думку Марченка, на валютному ринку України справді намітилася тенденція до поступової уніфікації трьох курсів: офіційного, банківського та готівкового. Проте, за словами фахівця, формування єдиного курсу не станеться раптово. Йдеться про 1,5-2 місяці.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: Поліцейські Рівненщини долучилися до проєкту МВС «Книга героям»