fbpx

Довідку про прописку без черг можна отримати в застосунку Дія

Діліться інформацією з друзями:

Отримати витяг про місце проживання без черг і зайвих папірців — реальність. У державному застосунку “Дія” запустили функцію отримання довідки про прописку.

Про це у своєму Telegram повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Очільник Мінцифри опублікував відео, як за декілька секунд замовити у “Дії” довідку, що необхідна для кожної четвертої державної послуги.

“Без черг та бюрократії. Заощаджуємо ваш час та зусилля”, — заявив Федоров.

Як зазначають у “Дії”, витяг про місце проживання доступний як для дорослих, так і для дітей. “Тож можете одружуватися, відкривати банківські рахунки, влаштовувати малечу в садок тощо без паперів”, — наголосили у відомстві.

Як згенерувати документ про місце проживання в застосунку “Дія”

Для того, аби отримати витяг про місце проживання, потрібно виконати кілька простих кроків:

  1. Зайдіть в оновлену “Дію” та натисніть “Послуги”
  2. Виберіть “Довідки та витяги” — “Витяг про місце проживання”
  3. Натисніть “Замовити витяг”.

Вже за декілька хвилин буде сформовано ваш витяг. Його можна завантажити в PDF-форматі на свій девайс. Відомо, що ця послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

Нагадаємо, напередодні ми писали, що державний ПриватБанк услід за Ощадбанком почав видавати громадянам дешеві кредити в рамках урядової програми “єОселя”. Українці можуть оформити іпотеку під 3% річних. Подавати заявки можна через портал державних послуг “Дія”.

Читайте також: Жителям Рівненщини пояснили чому є не співпадіння в графіках відключень електроенергії