fbpx

Жителям Рівненщини пояснили чому є не співпадіння в графіках відключень електроенергії

Діліться інформацією з друзями:

Рівнеобленерго отримує багато звернень громадян про не співпадіння графіків планових відключень із фактичними.

Про це написав керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Він пояснив, що вся Україна працює в об’єднаній енергетичній системі. Сьогодні не йдеться про постачання струму на певній вулиці, у мікрорайоні чи населеному пункті. Нині стоїть питання про виживання всієї енергетичної системи країни!

Це – наш енергетичний фронт. І головне завдання сьогодні – втримати цю систему в цілісності. Наші енергетики на своєму фронті б’ються за це 24/7. Хоча б із поваги до їхньої праці майте терпіння і розуміння, що неможливо спрогнозувати, якими будуть руйнування після влучання ракет по підстанціях і де будуть виникати аварійні відключення мереж. – зазначив Коваль.

Очільник Рівненщини нагадав що існують:

Планові відключення.

Вони потрібні для того, аби збалансувати енергетичну систему нашого регіону. Про такі відключення ми інформуємо вас щодня.

Аварійні відключення.

Через удари ракет по наших підстанціях енергетична система нестабільна. Мережі виходять із ладу. Спрогнозувати час та тривалість аварійних відключень – неможливо. Крім того, ці відключення застосовуються у випадках, коли за короткий термін (від 3 до 15 хвилин) потрібно негайно знизити обсяг потужності, що споживається з мережі.

Екстрені відключення. 

Це непрогнозовані відімкнення світла. Їхнє введення контролює компанія Укренерго. Цей тип відключення застосовують у випадку, коли зростає споживання електрики.

Коментарі у соцмережах ситуацію не виправлять. Але у нас є гідна відповідь ворогу – робити для перемоги все, що ми можемо, там, де ми є. Як це день-у-день роблять українські енергетики. Тому, набираємося терпіння і до праці. Перемога обов’язково буде за нами.