fbpx

Захоплюючу гру подарували своїм прихильникам рівненські баскетболістки

Діліться інформацією з друзями:

Неймовірну захоплюючу гру подарували своїм вболівальникам рівненські баскетболістки у першій грі нового року. До Рівного завітав аутсайдер суперліги – «Франківськ-ПНУ».

Однак франків’янки, у порівнянні з початком чемпіонату суттєво посилили свій склад. Спочатку до них приєдналися досвідчені киянки Олена Тетерук та Ксенія Афанасьєва, а буквально днями – їхній минулорічний лідер Аріна Білоцерківська, яка до цього грала у Польщі. Саме ця «трійка» і були основними дійовими особами на майданчику у складі гостей.

Франків’янки активніше розпочали гру і всі спроби рівнянок переломити хід матчу не мали успіху. Тому й перша чверть залишилася за гостями – 24:21. У другій десятихвилинці Аріна та компанія продовжували переможну ходу. У деякі моменти зустрічі їх перевага досягала десяти і більше очок. Тим не менше, на перерву команди пішли за рахунку 38:30 на користь гостей.

Після відпочинку рівнянки заграли більш ефективно,

тим не менше перевага франків’янок не зменшувалася. І на заключну чверть команди вийшли за рахунку 60:52 на користь гостей. Втрачати нашим дівчатам не було чого вже, вони «ввімкнули» підвищені швидкості і потроху почали ліквідовувати відставання. Декілька разів вони підбиралися на віддаль одного влучного кидка, але щоразу наші суперниці відновлювати статус-кво.

Тим не менше, сили у лідерів виявилися не безмежним, та ще й за п’ятий фол майданчик залишила Анна Гвічіані. Отож, на останній хвилині Тетяна Гаврильчик виводить нашу команду вперед – 81:80. Франків’янки в наступній атаці «промазали» дальній кидок, а ось Вікторія Шматова в контратаці свій шанс не втратили – 83:80.
На останню атаку у «Франківську» не вистачило сил, Таня Гаврильчик зблокувала кидок Олени Тетерук і м’яч підібрала Людмила Спиридонова. Перемога, яку здобували Вікторія Шматова (22 +5 «асистів»), Тетяна Гаврильчик (17+18 підбирань), Ярослава Іванюк (14), Людмила Спиридонова (10+8 пд), Яна Голубош і Анастасія Кучерьонок (по 9), Катерина Ящук (2), Олександра Іванова.

Микола ПІКУЛА

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»