fbpx

Спортсмен з Рівненщини виборов ліцензію на участь у літніх Паралімпійських іграх

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

Спортсмен з Рівненщини приймав участь у чемпіонаті Європи зі стрільби з лука серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату.

З 14 по 20 серпня 2023 року в місті Роттердам (Нідерланди) відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату. У даних змаганнях взяли участь 113 спортсменів з 29 країн Європи. У складі національної збірної команди України участь у змаганнях брав спортсмен РРЦ «Інваспорт» Василь Наумчук (м. Березне) та його тренер Валентин Хавтура. У змаганнях зі стрільби з класичного луку серед чоловіків Василь Наумчук посів 9 місце серед 24 учасників.

У командних змаганнях серед чоловіків зі стрільби з класичного луку українська пара Василь Наумчук та Руслан Цимбалюк (Львівська область) посіла 5 місце серед 7 команд-учасниць. Вони поступились у першому раунді команді Польщі з рахунком 2:6.

У додатковому турнірі 16 спортсменів виборювали ліцензії на участь у літніх Паралімпійських іграх. Вони відбудуться у 2024 році в Парижі. У даних змаганнях наш спортсмен зумів продемонструвати свою майстерність та виборов друге місце. Відповідно і отримав ліцензію на літні Паралімпійські ігри-2024.

Підготовку спортсмена до змагань здійснювали старший тренер національної збірної команди України Авдєнтов Олег Миколайович та тренер РРЦ «Інваспорт» Хавтура Валентин Володимирович.

  • У Рівному 20 травня прощатимуться з двома Героями
    Завтра на майдані Незалежності у Рівному віддадуть останню шану двом захисникам України Вадима Огоновському та Радіону Донову, які поклали у боротьбі за свободу своє життя. Вадим Огоновський народився 26 червня 1985 року в селі Малий Олексин. Розпочинав навчання у…