fbpx

Рівненські баскетболісти стартують у суботу, але з одним “але”

Діліться інформацією з друзями:

Жіноча та чоловіча команди баскетбольного клубу “Рівне” у ці вихідні стартують у черговому. У чемпіонаті Суперліги дівчата грають у Бердянську з «Чайкою», їх молодіжний склад вдома приймає столичне «МОБІ», а чоловіча вищолігова команда також вдома зіграє з «Хіміком-2» з Южного.

Про це розповів президент БК «Рівне» Сергій Ліщук на традиційній передсезонній прес-конференції. На ній підсумували минулий сезон і окреслили плани на майбутнє.

– Минулий сезон став найуспішнішим в історії нашого клубу. Нагадаємо, жіноча команда вперше в історії Рівненщини виграли Кубок України та здобули «бронзові» медалі Суперліги. Чоловіча команда завоювала виграли «срібло» західної групи вищої ліги. А на майбутній сезон цілі, поставлені для обох команд, прості – перемагати в кожній грі. Хоча сезон не буде простим.

Як розповів наставник жіночої команди Валерій Жартун, перед усіма командами Суперліги (а їх вісім) поставлені високі завдання. Адже з кожним сезоном колективи стають тільки сильнішими.

Гравці чоловічої команди до чемпіонату тривалий час готувалися за індивідуальними тренувальними планами. Після невеличкого тренувального збору команда зіграла у передсезонному турнірі в Луцьку, де перевірили її готовність до чемпіонату. Про це розповів головний тренер чоловічої команди Михайло Переверзій.

Основними завданнями молодіжних команд, де гратимуть виключно вихованці ОСДЮСШОР, є підготовка гравців до головних команд, які традиційно комплектуються з рівненських баскетболістів.

Але є й одне «але». На жаль, поєдинки (принаймні, перші тури) пройдуть без глядачів. Трансляцію можна буде переглянути на телеканалі “I.TV”.