fbpx
Два вкрай напружених поєдинки зіграли баскетболісти БК «Рівне»-ОШВСМ у ці вихідні.

Обіграти южненців з перевагою мінімум у 18 пунктів. Завдання виконано!

Діліться інформацією з друзями:

Два вкрай напружених поєдинки зіграли баскетболісти БК «Рівне-ОШВСМ» у ці вихідні. Нашим землякам протистояли дублери суперлігового южненського «Хіміка». І добряче змусили похвилюватися рівненських уболівальників, які не очікували такого спротиву від юних баскетболістів з Южного. До слова, у їх складі і двоє вихованців рівненських тренері – брати Віталій і Руслан Шорсткі.

І гаряча підтримка залу не допомогла

У першій зустрічі підопічні відомого в минулого баскетболіста Олександра Пащенка діяли активніше. Тим не менше, і підопічні Михайла Перевєрзія прагнули до перемоги. Тому до останнього моменту було складно передбачити результат. Ще за дві хвилини до закінчення основного часу ми лідирували – 76:72. Проте розгубили перевагу – 77:77.

Останні 30 секунд м’ячем володіли господарі майданчика, проте кілька їх атак були невдалими. Гра перейшла в овертайм і тут вже южненці свого шансу не втратили. Вони переграли наших хлопців – 87:84. Нам не допомогли ні 26 очок Євгена Коровякова, ні гаряча підтримка залу.

Завдання на неділю – не лише перемогти

Після суботнього фіаско нашої команди рівнянам необхідно було не лише перемогти (щоб зберегти друге місце), а й обіграти суперника з перевагою не менше у 18 пунктів. Адже, у випадку рівності очок рівнян і южненців у підсумковій таблиці першого етапу, будуть братися до уваги результати очних зустрічей.



І рівняни добре налаштувалися на матч, лідируючи з його перших миттєвостей. Крок за кроком, атака за атакою, наші баскетболісти нарощували свою перевагу. У середині третьої чверті вона досягла 28 очок. І саме тоді у діях господарів майданчика трапився збій. Молоді «хіміки» почали скорочувати відставання. А за кілька секунд до фінальної сирени перевага рівнян складала лише 15 пунктів.

Та все ж ми досягли бажаного – за секунду до закінчення четвертої чверті Тарас Шанюк зважився на трьох очковий кидок і на ньому порушили правила. І в цей вкрай складний момент Тарас проявив виняткову холоднокровність – всі три штрафних кидки виявилися влучними. Отож, 86:68 – і  рівняни здобули таку необхідну перемогу. Найрезультативнішим став Євген Коровяков – 23 очки, 17 набрав Олександр Шепелєв, 12 – новачок команди Олександр Белла, 11 – Дмитро Тимощук.

Наступних вихідних наших хлопців очікує вкрай складне турне до лідера групи – у сусідній Тернопіль.

Микола ПІКУЛА,

фото Андрія Деркача

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»