fbpx

Хто в якій олімпійській формі вийде на церемонії відкриття Токіо-2020

Діліться інформацією з друзями:

Залишається трохи більше години до початку церемонії відкриття Олімпійських ігор-2020 року, окрасою якої традиційно стане парад атлетів. Всі вони вийдуть в красивій парадній формі, яка розробляється спеціально до цієї події.

Спортивні форми олімпійців часто створюються кращими дизайнерами, які звертають увагу на кожну деталь одягу, адже їх творчість побачить весь світ.

Пропонуємо вашій увазі підбірку форм топових збірних і хто в якій олімпійській формі вийде на церемонії відкриття Токіо-2020.

Японія

Господарі вийдуть в формі бренду Аокі, яка одягає збірну Японії з 1964 року. Саме відсилання до тій формі, яка була на Іграх в Токіо в 1964 році і є присутнім в нинішній формі.

Одяг виконана в кольорах японського прапора і може бути адаптована до індивідуальних вимог кожного спортсмена. При виготовленні одягу використовувалися тканини рослинного походження, які захищають спортсменів від спеки.

США

Форму для американців традиційно з 2008 року розробив Ральф Лорен. У цьому році в ній переважають білий і темно-синій кольори. Одяг пошили з екологічних матеріалів, а в куртках для церемонії відкриття використовували спеціальну охолоджуючу технологію, встановлену на задній частині кофти. Родзинкою форми є пояс у квітах американського прапора.

Італія

Італійських спортсменів з 2012 року одягає Джорджіо Армані. На куртках зображений італійський прапор у формі кола – нагадує прапор Японії, а шрифт на спині зроблений в стилістиці ієрогліфів. Під парадним піджаком форми були нанесені слова з італійського гімну “Fratelli d” Italia “(брати Італії або пісня італійців). Кольори прапора також присутні на шнурівках чорних кросівок.

Франція

Збірну Франції на Олімпіади одягає бренд Lacoste. Одяг вийшла стильною в кольорах прапора країни. але в той же час гармонує з японською культурою. Дизайнер Луї Троттер зізнався, що в процесі створення форми він був натхненний кімоно і спробою знайти зв’язок між Францією і Японією.

На внутрішній частині комірців спортсменів вибитий гасло “Непохитність, наполегливість, завзятість і впевненість”.

Китай

Дизайнер Е Цзіньтянь, який був номінований на Оскар за дизайн костюмів для фільму “Тигр, що крадеться, дракон”, для цієї Олімпіади він зшив “Чемпіонську одяг дракона, поєднуючи передові технології одягу і високоякісні матеріали Anta.

Австралія

Австралійську форму створив бренд Sportscraft. У ній внутрішній стороні блейзерів заховані імена всіх 320 олімпійських чемпіонів своєї країни.

Дизайн футболок включає малюнок японського орігамі з 52 парами кроків, що символізують шлях до єднання 52 корінних австралійців, які брали участь на Олімпіадах.

Великобританія

Костюми збірної Великобританії, розроблені Беном Шерманом, як і у Японії також віддають данину поваги одязі, яку її спортсмени носили під час Ігор в Токіо 1964 року.

Куртки Харрінгтон, білі сорочки Оксфорд і легкі чінос. На парадних куртках зображений лев в кольорах прапора.

Канада

Сама незвичайна, напевно, форма у Канади – тут дизайнери надихнулися вуличним стилем Японії і зробили розмальовані джінсовки з елементами графіті, з’єднавши елементи канадського і японського прапорів. Його розробили в партнерстві з Levi’s.

Також присутні яскраві куртки нібито зі шкіри (насправді з нейлону). На спині зображений кленовий лист з 13 смужками, що уособлюють єдність десяти провінцій і трьох територій Канади.

Угорщина

Цікава форма у Угорщині. Дизайнери Nubu надихалися традиційним японським вбранням і додали до спортивного одягу елементи кімоно, а також мазки пензлем в кольорах прапора.

Мексика

У Мексиці парадна форма включає сині костюми з традиційною вишивкою на лацканах піджаків. Візерунок виконаний в стилі, який використовував індіанський народ в Мексиці – сапотеки.

Цікаво, що вишивка була зроблена вручну майстрами з Оахаки, тому кожен лацкан у 150 олімпійців – з індивідуальним дизайном.

Чехія

Чеські дизайнери теж об’єднали національні елементи і японські мотиви. Натхненням стала техніка друку по тканині індиго. Чоловіки будуть в синіх жилетах з білими брюками, а жінки – в синіх блузах і білих спідницях.

Дрібний малюнок у формі літака – силует гімнастки, яка виконала зіскок. Це данина поваги Вірі Чаславска, яка в Токіо-+1964 взяла три золота. Колекція була розроблена Зузанна Осако у співпраці з ALPINE PRO.

Ізраїль

Мінімалізм в Ізраїлі. Форма включає в себе футболки з принтами, класичні шорти і штани чінос, а також прозору нейлонову куртку. За словами дизайнерів Castro, створення одягу було натхненне квітами ізраїльського прапора і формами зірки Давида.

Ліберія

Ліберія отримала подарунок від дизайнера Телфара Клеменса, американця ліберіского походження, який робить сумки і вперше створює комплекти олімпійської форми.

Україна

Форму для нашої збірної розробив бренд Peak. В основі колекції – ідея про те, що “спорт – це стиль життя, і саме з цим одягом ти готовий до будь-яких випробувань”.

Блакитні і жовті кольори, крім прив’язки до прапора, символізують “надію і віру”. На спині куртки, в якій наші спортсмени пройдуть на церемонії відкриття, розміщений світловідбиваючий герб України, який світиться в темряві.

Форми різні, але точно для кожного вона стане особливим сувеніром, пов’язаним зі спогадом про довгоочікувану Олімпіаді в Токіо. Аби вона ще стала фартовою на змаганнях.

Джерело Іsport