fbpx

Баскетбольний клуб «Рівне» гратиме у чемпіонаті України з баскетболу

Діліться інформацією з друзями:

Наприкінці жовтня, попри війну в Україні, стартуватимуть чемпіонати країни з баскетболу у чоловічій Вищій лізі та Жіночій лізі. В обох змаганнях гратимуть команди баскетбольного клубу «Рівне».

Як розповів президент клубу Сергій Ліщук, у змаганнях чоловіків минулорічні вища та перша ліга об’єднані в одну і грати там виявили бажання 14 команд. Вони розподілені на дві групи, а сам чемпіонат пройде за круговою системою, без серії на вибування, «плей оф». Ще нема розкладу турніру, але він планується відіграти за туровою системою.

Що стосується нашої команди, то тут є певні кадрові втрати. Ще весною до Австрії поїхав юний Олександр Поносов, у якого, за словами Сергія Ліщука, велике майбутнє. Він чудово заявив про себе у минулому сезоні, а на нинішній вже переведений основної команди свого клубу. Залишив Рівне і Артем Водолазський, який попервах повернувся до свого Кривого Рогу. Проте тамтешній «Кривбас» вирішив не заявлятися на чемпіонат, тому Артем зараз, очевидно,  у пошуках команди. Тренуються у Рівному як ветерани (зокрема, і Олексій Адедиран), так і велика група молодих баскетболістів, які отримали чудовий шанс заявити про себе як вмілих гравців.

За словами Сергія Ліщука, нам до снаги, нарешті, стати чемпіонами вищої ліги. До цього команда йде всі ці п’ять років. І за спортивним принципом завоювати право грати в суперлізі. Власне, «Рівне» могло вже й цьому чемпіонаті спробувати свої сили у найвищому дивізіоні – президент ФБУ Михайло Бродський настійливо пропонував це. Але, на жаль, наш клуб не має ще таких можливостей – і матеріальних, і по складу гравців. Принагідь, Сергій Ліщук подякував нашим владним структурам – обласним і міським, партнерам і меценатам, які у цей важкий час допомагають клубу.

Складніша ситуація з жіночим баскетболом. Адже дуже багато українських баскетболісток виїхали за кордон і там уже знайшли собі команди. За інформаціями баскетбольних сайтів, Україну покинуло більше трьох  десятків гравців, які минулого сезону виступали за українські клуби Суперліги, вищої та першої ліг. Рівненська команда не стала винятком, тому Валерію Жартуну доводиться, по суті, створювати нову команду. Із стартової п’ятірки у нас залишилася лише капітан команди Людмила Спиридонова.

Жіночий чемпіонат пройде за схожим до чоловічих змагань регламентом, лише команд менше на одну менше. Серед учасників – дві вінницькі команди (СДЮШОР і «Блискавки»), одеський «Інтерхім», столичні «Динамо» та «Київ-Баскет», черкаське «Венето», «Переяслав», дніпровська СДЮШОР-«Інваспорт», львівський КІВС, БК «Франківськ», об’єднана сумсько-полтавська команда та дві рівненські – БК «Рівне-ОШВСМ» та ОСДЮСШОР».