На початку весни ми всі відчуваємо незначну апатію і втому. Зранку важче прокидатись, а під вечір думається тільки про відпочинок. Їжа не приносить насолоди і хочеться більше позитиву та яскравих барв. Де його знайти? В холодильнику є вітаміни під корейським соусом.
Звичайні продукти, які є в кожному українському домі, принесуть не менше користі і задоволення, ніж заморські делікатеси. І це … буряк. Його краще їсти в сирому вигляді, у цьому випадку організм отримує максимальну кількість вітамінів. Але ж корисно має бути і смачно. Тому робимо вітаміни під корейским соусом.
Обираємо найбільший корнеплод, який є поряд. Цей той випадок, коли розмір має значення. Чим він більший, тим сочніший.
Натираємо його на спеціальній терці. Якщо її немає, то використовуємо звичайну, не крупну терку.
Велику роль грає набір спецій.
Адже за таким самим рецептом готується і морква. Але морква сама по собі більш солодка ніж буряк. А останній має гостріший присмак.
Люди бояться, щоб їх не “з’їли” (ВІДЕО)
Міський бюджет – це не строката торба
Тому краще дотриматись рецептури, якщо готуєте вперше. А далі підкорегувати за своїм смаком.
На 1 кг буряка:
200 гр олії
4-5 ст.л оцту
3 ст. л. цукру
1 ч.л солі.
1 ч. л. перцю чорного
1 ч.л. коріандру меленого (можна більше)
Велика головка часнику.
Всі ці продукти додаються до буряка, часник давиться на чеснокодавку і все перемішується. Тут можна спробувати і додати за своїм смаком спеції.
Але краще, щоб цей салатик постояв пару годин. Тоді всі його складові “подружаться” між собою і смак буде доповнений. Вийде, смачна і дієва вітамінна “бомба”. Її можна використовувати і в якості гарніру, і як додаток до основної страви. Все залежить від бажання.
Смачної вітамінної насолоди!
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»