Готуємо “скорий” плов (фото)

Щоденна рутина вбиває будь-які творчі прояви. Так і приготування їжі, коли стає обов’язком.  Немає жінок, які не вміють готувати. Є різні ступені вміння і відсутність бажання це робити. Адже люба справа, що робиться із задоволенням виходить дуже добре. А задоволення – то така річ, яка не може тривати вічно. Тому “скорий” плов, як раз може зайняти місце улюбленої страви і за смаком, і за часом приготування.

Хоча тут я, звичайно, перебільшую. Швидко готувати плов неможливо. Він вимагає трошки часу, терпіння і уваги до себе. Тому назва зовсім не стосується швидкості приготування страви і походить від прізвища чоловіка (Скорий), який поділився колись цим рецептом.

До того часу не один раз були зіпсовані продукти, із яких виходила каша з м’ясом, а не плов. Цим методом приготування користуюсь уже давно і ні разу він не підвів. Головне слід дотримуватись пропорцій, часу приготування і ретельно підійти до вибору посуду. В оригіналі плов готувався у чавунному казані з високими бортами.

Продукти:

  • рис довгий або пропарений – 2 склянки
  • вода – 4 склянки
  • морква – 2 штуки
  • цибуля – 2 штуки
  • сіль, перець та інші приправи за смаком.
  • свинина – 500 грам (можна й більше). 

Почнемо з свинини. Вона має бути жирнуватою, щоб плов не був сухим. Порізати на шматочки середнього розміру, обжарити до золотистого кольору, посолити, поперчити і покласти в посуд, у якому буде готуватись плов. 

© Газета “7днів” / М’ясо золотисте.

Цибулю ріжемо дрібно, обжарюємо на окремій сковороді, також солимо та перчимо і додаємо до м’яса.

© Газета “7днів” / Цибулька.

Те саме з морквою. Тремо на мілку – це важливо – тертку, обжарюємо, солимо, перчимо і відправляємо до м’яса із цибулею. Тут можна додати томатного соусу, пасти або свіжих помідор. Також добре смакує соєвий соус.

© Газета “7днів” / Яскрава морква додасть колір основній страві.

Тепер засипаємо все рисом і заливаємо водою, уважно слідкуємо за співвідношенням 1:2. Якщо готуємо на газовій плиті, то заливаємо гарячим окропом, а не холодною водою.



Ставимо на 3 хвилини на великий вогонь і не закриваємо кришку, поки не закипить. Тепер зменшуємо вогонь наскільки це можливо, якщо треба додаємо сіль, накриваємо кришкою і залишаємо на 25-35 хвилин. 

 

© Газета “7днів” / Плов зібраний, але ще сирий.

Потім беремо улюблену теплу ковдру і замотуємо в неї казан з пловом. Якщо приготувати звечора, то він навіть до ранку може залишитися теплим. Але це, звичайно, вже позаминуле століття. Тепер, маючи мультиварку, ковдру використовують тільки за прямим призначенням. У мене взагалі пароварка, яку я називаю електрична каструлька.

© Газета “7днів”/ Верх плову присипаний барбарисом.

У неї всі підготовлені продукти закладаються і натискається кнопка. Все! Займайтесь іншими справами. Далі справа техніки.

Приготувати “скорий” плов зовсім не важко навіть після роботи, на вечерю. Або підготувати всі продукти (обжарити) і “зібрати” цю страву зранку. Свинину можна замінити грибами або морепродуктами.

Смачного і легкого приготування!

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

Діліться корисною інформацією з друзями: