Гірчичник для запікання м’яса

З дитинства пам’ятаю, що моя бабуся маринувала м’ясо у величезній каструлі з розсолом.  Коли я її питала для чого вона купає  м’ясо, то вона тільки сміялась у відповідь. Потім «викупаний» шмат замотували у марлю, просушували і обмазували тістом.  І вже в такому вигляді відправляли у піч для запікання. Коли м’ясо було готове, дітям дозволяли знімати тісто і їсти його. Яке ж те тісто  було смачнюче!!! Я ж придумала гірчичник для запікання м’яса, в ньому готую і тепер використовують фольгу. Це набагато зручніше, але її  можна тільки коту облизати.

Ставши старшою я почала пробувати запікати м’ясні страви вже сама. Мама завжди щедро начиняла їх часником і тому запах під час готування стояв неймовірний.  Подружки радили свої рецепти з різними модними приправами. На теренах інтернету побачила, що якщо сире м’ясо натерти гірчицею, то воно буде дуже соковитим. Такий собі гірчичник для запікання м’яса. Зібравши весь свій досвід дійшла до свого ідеального рецепту.

Іван Сівак, як ніхто, знає ціну перемоги

Для запікання м’яса краще брати немаленький (1,5-2 кг) кусок свинини без кістки. Почистити його від прожилок та надлишку жиру, якщо є. Першим ділом треба замаринувати.

Як приготувати корисну каву?

На 1 кг сирого мяса:

  • 0,5 ч.л солі
  • 1.ч.л перцю чорного
  • 0,5 ч.л. паприка
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. гірчиці

За бажанням можна додавати майоран та коріандр.

Сухі спеції перемішати і натерти ними м’ясо.

Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/сухі спеції для запікання м’яса
Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/гірчичник для м’яса

Потім в олію додати гірчицю, обмазати кусок.

Туго загорнути у плівку і залишити на 12 годин у холодильнику.

Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/маринування 12 годин

Запікати у фользі 1,5 години.

В кінці розкрити фольгу, запекти до золотистої скоринки і знову загорнути у фольгу.

Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/запікання м’яса до золотистого кольору

Ніколи не виймайте гарячим

Лікар пояснив, чому з болем у серці – не завжди до кардіолога

Охолонути м’ясо має завернутим у фольгу, в якій пеклося. Тоді весь сок, який з нього вийшов повернеться назад. І тоді м’ясо буде дуже соковитим і смачним.

Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/гірчичник для запікання м’яса

Насолоджуйтесь ароматом та смаком!

Гірчичник для запікання м'яса
©газета7днів/гарно, смачно, поживно і корисно

 

Є думка, що запечене м’ясо це виключно святкова страва. По-перше воно довго готується, по-друге коштує недешево. А тепер рахуємо. Час потрачений на приготування – 20 хвилин для маринування і 60-90 хвилин для запікання м’яса. В той час коли воно запікається, можна зробити массу інших справ. Вартість 1 кг свинини 100-130 грн.  Після приготування гірчичника для запікання  м’яса вийде 700 грам смакоти. Колбаса коштує від 80 грн. за 1 кг. На присутність  м’ясної складової у ній можна надіятись?

Любіть себе і балуйте смачними стравами!

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

Діліться корисною інформацією з друзями: