fbpx

З вишні рівняни готують і солодки і солоні страви

Діліться інформацією з друзями:

З вишні, яка  не просто смачна, а надзвичайно корисна для організму ягода, можна приготувати різноманітні страви

Вишня багата антиоксидантами і слугує профілактикою хвороб, пов’язаних зі старінням організму. Колосальна користь вишні в тому, що вона зміцнює серцево-судинну і нервову системи, зір, потенцію і знижує рівень холестерину в крові. Крім смачних десертів з неї готують гострі соуси до м’ясних страв. Один з таких рецептів.

Вишневий соус 

  • Вишня без кісточок 200 грам
  • Часник 3-4 зубчики
  • Перець чілі 1\2 стручка
  • Сіль 1 ч.л.
  • цукор 1 ч.л
  • Соєвий соус- 1 ст.л.
  • сушений базилік -1 ч.л

Вишню миємо, відділяємо кісточки, кладемо в блендер і блендеруємо до стану пюре. Тепер перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин 10 на маленькому вогні.

Тим часом чистимо часник, перець-чілі, подрібнюємо їх і додаємо у вишневе пюре. Також додаємо сіль, цукор, сушений базилік і варимо ще хвилин 20. Після цього переливаємо у стерилізовані банки, закриваємо і зберігаємо у холодильнику.

Перець-чілі можна не додавати, якщо не любите занадто гострий соус, тоді смак буде м’який.

Щоб легше відділялись кісточки можна вишні проварити 10 хвилин разом з ними. Тоді вони легенько відстануть і вже без кісточок ягоди помістити в блендер. В такому разі пюре вже треба проварювати разом зі спеціями хвилин 20 і все. До свого смаку можна додати корицю.

Читайте також : Головнокомандувач ЗСУ став почесним громадянином Яворова