fbpx
ЛіраФест афіша.

Всього за декілька днів у Рівному відбудеться щорічний “ЛіраФест-2023”

Діліться інформацією з друзями:

10-ий рік поспіль у нашому місті проходитиме Міжнародний етнічний фестиваль “ЛіраФест-2023”. Вже зовсім скоро вулиці нашого міста зазвучать по-новому, а замість традиційних симфоній шумного рівненського трафіку лунатимуть дивовижні твори лірників, бандуристів та кобзарів з різних регіонів України та Польщі!

Коли: 30 вересня – 1 жовтня.

Виступатимуть музиканти на декількох майданчиках міста: у Парку історичної реконструкції “Оствиця”, на території Свято-Покровського, Свято-Воскресенського та Свято-Миколаївського соборів та на Майдані Незалежності. І разом з ними все місто шумітиме повстанськими, стрілецькими та козацькими піснями.

Окрім неймовірних мелодій на вас чекатимуть майстер-класи з виготовлення традиційних кобзарсько-лірницьких інструментів, гра на них, майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва (кераміки, ткацтва, гончарства, вишивки та плетіння з природного матеріалу), мандрівки на човнах з лірниками та кобзарями, стрільба з лука тощо.

Пам’ятаймо, що триває війна і частина лірників, бандуристів та кобзарів воюють у лавах Збройних Сил України, й через те ми не зможемо зібрати їх на цьогорічному фестивалі у повному складі. Але разом з тим, епічні, героїчні та патріотичні твори учасників фестивалю звучатимуть й підійматимуть дух під час святкування Дня захисників та захисниць України, річниці створення УПА, Дня українського козацтва та Свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Також під час фестивалю буде проведено збір коштів на підтримку ЗСУ, зокрема й для допомоги постійному учаснику ЛіраФесту лірнику Тарасу Козубу, який отримав поранення, захищаючи Україну від орди у лавах ЗСУ

Організаторами заходу є Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Етнокультурний центр Рівненського міського Палацу дітей та молоді, Громадська організація «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела». За підтримки Управління культури і туризму ВК РМР, Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації. Співорганізаторами фестивалю є Рівненський міський Палац дітей та молоді, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР, Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки та Парк історичної реконструкції «Оствиця».

Управління Культури і туризму

Читайте також: Минулої ночі невідомі диверсанти знищили техніку в московській та калузькій областях