fbpx

Вольову жінку на фронті знають не інакше як Леді Ді.

Діліться інформацією з друзями:

Діану МАКАРОВУ на фронті знають не інакше як Леді Ді. Десятий рік вона без дня на перерву.

«Прийшла до активного волонтерства під час подій Євромайдану. Разом з усією сім’єю – діти, чоловік, брат – працювала на Майдані, організувала склади, на яких переховувала майданівські вантажі. Організувала підпільну лінію виробництва бронежилетів, зварювальних робіт для будівництва барикад, протитанкових «їжаків» та забезпечення роботи Автодозору Майдану», – згадує Леді Ді.

Зварювальні роботи забезпечувала середня донька Марія МАКАРОВА – журналіст і дипломований зварювальник.

З початком російської експансії 2014 року сім’я Макарових вийшла на фронт, з яким і співпрацює вже десятий рік, допомагаючи підрозділам ЗСУ, НГУ, ТрО, СБУ, ДПС та ДСНС.

Ф.О.Н.Д. Діани Макарової за десять років щільної роботи забезпечив український фронт автомобілями, коптерами, електронікою, оптикою, будівельними матеріалами та іншим на мільйони гривень.

Десять років працює і «Швейна сотня» цього волонтерського фонду. Пошито і відправлено на безоплатній основі на фронт сотні комплектів полартекової термобілизни, ремені трьохточки, підсумки, м’які ноші, органайзери для медеваків. У різний час відшивались і поставлялись на фронт медичні наплічники, плитоноски, тактичні ремені.

Під час російської масової агресії 2022 року Ф.О.Н.Д. ледь не потрапив до окупації, але все ж організував евакуацію волонтерського складу. Вивезли з-під носа окупантів дорослих, дітей, тварин. Ф.О.Н.Д. встиг завантажити і вивезти до безпечного місця найдорожче волонтерське майно. І, фактично втративши житло та приміщення для складів, у перші ж три дні діяльності в нових реаліях організовував і відправляв на фронт каравани допомоги на різні напрямки – північний, східний, південний. Та головний фронтовий екіпаж Ф.О.Н.Д.у в цей час не покидав Києва та Київщини, доставляючи допомогу на позиції навколо Києва.

«Хороший день, щоб померти за Київ» – таким був реготливий девіз фондерів щодня під час битви за Київ.

Але коли спитати у фондерів Ф.О.Н.Д.у ДМ всерйоз, який день вони вважають найкращим, – то «Хороший день, щоб жити й боротися за Київ, Бахмут, Авдіївку, Куп’янськ, Херсон… за Україну» – можливо, відповість кожен. Бо не було такого міста чи села на лінії бойових зіткнень в Україні, куди б не доставляли підмогу фондери Ф.О.Н.Д.у ДМ.

Держава відзначила волонтерів Ф.О.Н.Д.у чималою кількістю нагород. Але найдорожчими фондери вважають нагороди, вручені їм бригадами, батальйонами, які ведуть боротьбу за Україну на фронті. Тими бригадами й батальйонами, з якими має честь стояти поруч Фонд Оперативної Національної Допомоги – Ф.О.Н.Д. Діани Макарової.

Олександра ВОРОБЕЙ

Читайте також: Різдво об’єднало у Рівному велику українську родину

  • Почастішали випадки “фішингових” атак
    Обережно. Почастішали випадки вчинення «фішингових» шахрайств під приводом отримання соціальної допомоги Як приклад, до поліції Рокитного протягом останніх двох днів звернулися дві жительки громади і повідомили, що шахрайським способом у них списалися кошти із банківських карток в сумі 5630 та…