fbpx

У Рівному депутатка ходить на сесії з дитиною

Діліться інформацією з друзями:

На першу сесію Рівненської міської ради новообрана депутатка Оксана Майборода прийшла з маленкою донькою — Полінкою. Вона сподівається, що мама на роботі з дитиною сприйматиметься, як норма.

«Важливий аспект моєї роботи в раді! Чи планую доцю брати на засідання? Вранці таке запитання отримала від журналістки. Мені не звикати, з сином теж ходила на засідання ради, коли треба було активізувати підтримку депутатів по Парк на Грабнику чи по міському озелененню. Так мене багато вже хто знає і сподіваюсь, що мама з дитям на роботі не викликатиме здивування, а сприйматиметься як норма. Це ж фактично все для них ми й робимо, це для них створюємо зручне та безпечне місто та краще довкілля. Не обіцяю брати дитя на всі засідання, це скадно, але такі випадки, ймовірно, будуть траплятися», – написала на свій сторінці у Фейсбуці депутатка.

Вчора маленька Поліна не тільки «працювала» з мамою у неї на руках, а й посиділа на руках в експрезидента Україна Петра Порошенка. Який під час зустрічі з партійцями допоміг рівненській депутатці бавити дитину.

«Сьогодні під час офіційних урочистотей чудовий приклад продемонстрував Петро Порошенко. В момент його виступу Полінка почала розповідати щось своє, я вже готувалась виходити з залу, але він мене зупинив. Ще й висловив готовність допомогти запокоїти, якщо в мене це не буде виходити

Може, для когось це незначний випадок і хтось навіть не зверне увагу, а для мене це показовий вчинок і європейські цінності в дії. В Європарламенті сьогодні нікого не здивує депутатка з дитям, вірю, що і в нас участь жінок в політиці підтримуватимуть не лише квотами в списках, а такими реальними діями на практиці. Діти з батьками на роботі – це нормально! Грудне годування – це нормально! Активна мама – це нормально! Наші ж діти ростуть дуже швидо, і так важливо, щоб відчували як їх цінують в суспільстві! Хочу, щоб кожна мама в період догляду за малечею, мала можливість бути там, де бажає, і робити те, що її надихає», – переконана Оксана Майборода.

Як треба ставитись до мам з дітьми, на власному прикладі продемонстрував і Петро Порошенко, який потримав маленьку рівнянку на руках:

«Знайомтеся, друзі! Це Полінка — донька однієї з депутаток рівненської «Європейської Солідарності». Вона завітала на мамину роботу і уже опинилася у вирі політичних подій. Навіть намагалася виступати гучніше за мене на зустрічі із партійцями Радий зустрічі з Полінкою і її мамою. У наших лавах виростає достойна зміна».