fbpx

Рівнянин обирає перспективну професію кравця

Діліться інформацією з друзями:

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  робітничі професії доступні всім, незалежно від віку і статі.

Все частіше чоловічі професії  обирають жінки (так було з ковалями, трактористами…), а, здавалося б, жіночі (секретар, кравець…) – успішно опановують чоловіки. Приємно, що професійне навчання згуртовує однодумців, відкриває нові можливості людям із найрізноманітнішими уподобаннями та талантами. Ми познайомилися із слухачем групи, що навчається за професією «Кравець», Олексієм Приходьком.



Рівнянин розповів, що донедавна працював у взуттєвій майстерні міського Будинку побуту: «Клієнтів ставало все менше, роботи небагато, отож, і заробіток мізерний. Розрахувався та вирішив здобути більш перспективну професію – кравця». Безробітний зареєструвався у службі зайнятості, проконсультувався із фахівцем Рівненського міського центру зайнятості та отримав направлення на навчання у РЦПТО.

У колектив одногрупниць влився легко, адже має веселу вдачу. «Ми бережемо його!», – жартують жінки, а викладачка  Поліна Долганська зауважує, що Олексій відповідальний та акуратний, вмотивований та націлений на навчання серйозно.

«За 9 місяців, думаю, зможу опанувати кравецьку науку! Маю вдома не лише обладнання для ремонту взуття, але й побутову швейну машинку. Планую після навчання створити власне ательє», – поділився слухач. Першими, хто вже складають асортимент виробів, – це дружина і донька пана Олексія! Як бачимо, простою у роботі не буде!..