fbpx

Програмісти в Чехії заощадили для країни 16 млн євро

Діліться інформацією з друзями:

За пару вихідних група чеських програмістів зробили сайт, на який влада планувала витратити 16 мільйонів євро. Та міністра звільнили, заощадивши кругленьку суму для країни.

За інформацією https://itechua.com, спочатку громадськість обурила вартість контракту на розробку сайту і додатків з продажу дозволів на проїзд по швидкісних автомагістралях, а також той факт, що тендер був закритим.

Власник ІТ-компанії Томаш Вондрачек зібрав команду з 60 програмістів, які буквально за вихідні написали програмний код сайту за вихідні і подарували його державі. Причому готовий сайт повністю задовольняє умовам тендеру.

Вже цього понеділка сайт Ferznamka.cz запрацював у тестовому режимі. Наразі він дає можливість придбати віртуальні купони за символічну суму в кілька крон. Виручені кошти будуть витрачені на благодійність.

Що стосується міністра транспорту Володимира Кремлика, який погодив величезну суму на створення сайту, то він був відправлений у відставку з ініціативи чеського прем’єра Андрія Бабіша, який відвідав хакатон і побачив, як швидко був створений необхідний ресурс.

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»