fbpx

#Подаруй_світло: у Рівному підсвітили одразу дві історичні споруди

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному набирає обертів проєкт «Подаруй світло» – ініціатива чинного голови Рівненської ОДА та кандидата на посаду міського голови Віталія Коваля. Суть проєкту полягає в підсвіченні культових і знакових споруд міста, таких як театр, музей, собор та інші. Після освітлення міської архітектури в планах Віталія Коваля перейти до підсвічення вулиць, пішохідних переходів і всіх темних куточків Рівного.

Цими вихідними в Рівному підсвітили одразу два фасади: в суботу засяяла будівля органного залу, а в неділю – краєзнавчого музею. Дійство, яке супроводжувалось камерним оркестром Рівненської філармонії, сподобалося рівнянам. Соціальні мережі одразу почали заповнювати світлини оновлених будівель.

Ініціатор та автор проєкту «Подаруй світло» Віталій Коваль поділився враженнями від втілення проєкту:

«Я щасливий, що ми змогли настільки швидко втілити в життя проєкт «Подаруй світло». Приємно здивований тим, що, почувши про цю ідею, люди самі почали цікавитися, як вони можуть посприяти, допомогти з освітленням. Я бачу, що Рівне – це місто небайдужих людей. І пишаюся кожним спільним проєктом у нашому місті. Ми робимо це разом!» – підкреслив Віталій Коваль.

«Нам важливо, аби Рівне було красивим містом. Аби кожен, хто проїжджає поблизу, ще здалека бачив вогні та світло обласного центру. Нам приємно, що ми змогли долучитися до крутої ініціативи Віталія Коваля. Хочеться, щоб таких проєктів в місті було більше, – зазначив головний інженер компанії «Рівнеавтошляхбуд» Павло Захарчук, який допоміг реалізувати проєкт органного залу.

«Мене переповнюють емоції, – ділиться враженнями директор музею Олександр Булига. – Нам надзвичайно приємно, що музей у переліку об‘єктів, які «засяяли». Хоч споруда і знаходиться в центрі міста, але світла тут надзвичайно мало. Тому хай буде світло!».

«Наш проєкт набирає обертів. Це вже третій об‘єкт, який ми підсвітили. Дякую благодійникам, які до цього долучаються. Моя мета – вивести Рівне з темряви»,– сказав Віталій Коваль.

Оксана КОВТУНЕЦЬ